Eurodeputatul Maria Grapini cere controlul produselor din lanțurile de magazine și a conținutului de pe etichetă, pentru a putea avea o alimentație sănătoasă!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D,  cere controlul produselor din lanțurile de magazine și a conținutului de pe etichetă, pentru a putea avea o alimentație sănătoasă.

„Și la noi, în România, s-a luat măsura ca îndulcitorii, alcoolul, țigările, produsele cu mult zahăr, să se scumpească. Nu cred că faptul că, în marile lanțuri de magazine, nu se mai vând chipsuri este o mare tragedie. Important este ca alimentele de bază să fie cât se poate de naturale. Avem, de altfel, în acest sens, o directivă europeană privind etichetarea produselor”, a punctat eurodeputatul Grapini care, în context, a reiterat necesitatea unor controale stricte, dublate de sancțiuni drastice, demarate de instituțiile responsabile pentru a proteja sănătatea românilor.

O mare problemă, a mai spus Maria Grapini, este generată și de faptul că, în magazinele din România, există produse etichetate drept ecologice și care, în realitate, nu au nicio legătură cu cele ecologice.

“Și, ca atare, solicit, ca vicepreședinte al comisiei pentru Piața internă și protecția consumatorilor din Parlamentul European, să verificăm cu atenție ce punem pe rafturile magazinelor!”, a conchis eurodeputatul umanist.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.