Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, a cerut Comisiei Europene să prevadă în acordurile comerciale cu țări terțe obligația respectării standardelor de calitate europene!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL,  Maria Grapini, membru în grupul S&D, a cerut Comisiei Europene, în plenul PE de la Strasbourg, să prevadă în acordurile comerciale cu țări terțe obligația respectării standardelor de calitate europene!

„Subiectul este foarte important și îmi pare rău că a fost pus la sfârșitul sesiunii plenare de la Strasbourg pentru că sănătatea oamenilor este extrem de importantă. În același timp, pe lângă sănătatea oamenilor,  este importantă și competiția corectă în piața internă. Acum, vorbim de importul de carne de cal din Argentina și Uruguay, dar am avut și situații care au vizat carnea de vită din Marea Britanie, care a intrat infestată  în piața UE!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

În contextul în care viteza cu care se consumă acest tip de evenimente negative a prins nepregătită Comisia Europeană, Maria Grapini a solicitat un calendar ferm pentru a se evita aceste incidente.

“De ce a trebuit să se ajungă la cazuri alarmante, precum  importul cărnii de cal, sau de la animale care au fost injectate, neverificând, în prealabil, dacă standardele de calitate sunt respectate. Agricultorii și crescătorii de animale sunt, practic, terminați. Dacă nu reglementăm foarte clar că, în piața internă, trebuie să fie o competiție corectă, dar care să protejeze și consumatorii, situația se va deteriora. Trebuie făcut rapid acest calendar și să ni se spună de ce nu au fost respectate până acum standardele privind importul de carne!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.