Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, mesaj tranșant în plenul PE: Comisia Europeană să nu mai folosească respectarea drepturilor omului doar ca un simplu slogan!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D,  a cerut Comisiei Europene să nu mai folosească, doar ca un simplu slogan, respectarea drepturilor omului!

„Este bine că astăzi analizăm situația respectării drepturilor omului în UE. Problema este că trebuie nu doar să analizăm, ci să și implementăm și să facem ca lucrurile să funcționeze, să nu fie doar un slogan. Dacă ne uităm acum și facem o “fotografie” a funcționării respectării drepturilor omului în UE, putem vedea că există probleme!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

În sprijinul afirmațiilor sale, Maria Grapini a menționat că a primit petiții nenumărate, de altfel, și la comisia pentru petiții sunt exemple numeroase în acest sens, venite din statele membre,  în care sunt luați copii din mijlocul familiei și instituționalizați, fără a exista motive temeinice. Mai mult, a mai spus europarlamentarul PUSL,  vedem cum este îngrădită liberatea de circulație, cum este cazul românilor, pentru că țara noastră nu este membră Schengen.

“Despre ce drepturi ale omului vorbim în aceaste condiții? Eu cred că această rezoluție trebuie să continue cu o presiune asupra Comisiei Europene, în direcția respectării drepturilor omului. Și mai ridic o problemă. Avem Ucraina și Republica Moldova pe care le vrem în UE, însă românilor din Ucraina nu li se respectă drepturile. De nenumărate ori am făcut demersuri pentru a se respecta dreptul minorității române la folosirea limbii române și, din păcate, acesta nu se respectă. Așadar, din punctul meu de vedere, nu ajută doar să reglementăm și să dezbatem această importantă problemă. Trebuie să urmărim să implementăm respectarea drepturilor omului!”, a conchis eurodeputatul PUSL.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.