Maria Grapini, o nouă intervenție fermă în plenul PE. Eurodeputatul PUSL cere măsuri concrete pentru combaterea concurenței neloiale în piața internă a UE prin importuri din țări terțe!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a cerut, în cadrul unei intervenții tranșante în plenul Parlamentului European, Comisiei Europene măsuri concrete pentru combaterea concurenței neloiale în piața internă a Uniunii Europene prin importuri din țări terțe.

“Cred că ne-am abătut, foarte mult, de la titlul dezbaterii pentru că trebuia să vorbim despre situația energiei solare în contextul competiției neloiale. Din păcate, s-a vorbit mai mult de mixul energetic și de contribuția energiei solare. Problema este cum combatem competiția neloială pentru că avem o strategie industrială, o politică de reindustrializare a UE, nu avem, din păcate, probleme doar cu panourile solare, ci și cu alte domenii!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, piața internă a UE este, cel mai puțin, protejată de concurența neloială. De aceea, este foarte important, a mai spus eurodeputatul umanist, să se crească, cu adevărat, lanțul valoric al toate componentele ce contribuie la energie, inclusiv cea solară.

„Trebuie să ne uităm serios la acest plan de reindustrializare, la susținerea și implementarea acestuia!”, a conchis eurodeputatul umanist.

De menționat faptul că europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, a susținut, anul trecut, în mai multe intervenții la PE, industrializarea UE prin alocări bugetare pentru investiții. Astfel, preciza eurodeputatul Grapini, Uniunea Europeană nu ar mai depinde de importurile din țări terțe.

“Este bine că analizăm cum să creștem competitivitatea industrială. În primul rând, trebuie să avem o industrie europeană puternică. Să nu uităm însă că depindem de importuri. Nu există un produs industrial la care să nu avem nevoie de importuri de completare. De aceea cred că pentru pornirea unor capacități care să completeze lanțul valoric pentru fiecare produs avem nevoie de investiții, de investiții țintite”, a precizat, într-una dintre intervențiile sale, europarlamentarul PUSL.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.