Stoltenberg le solicită europenilor să-și crească producția de arme!

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le cere europenilor să-și crească producția de arme. Asta în contextul în care alianța vrea să sporească livrările către Ucraina și să prevină o confruntare cu Moscova. 

El a avertizat totodată că un conflict între aliații occidentali și Rusia ar putea dura zeci de ani, cu pierderi mari de ambele părți. Invazia Rusiei în Ucraina a arătat că „pacea în Europa nu poate fi considerată ca fiind de la sine înțeleasă”, a precizat acesta.

Avertismentul vine înaintea unei reuniuni cheie a miniștrilor apărării din NATO și în pragul împlinirii a doi ani de la izbucnirea războiului în Ucraina.

Donald Trump a început cursa pentru un nou mandat la Casa Albă și scoate la înaintare artileria grea. Fostul lider american a declarat sâmbătă, la un miting electoral în Conway, Carolina de Sud, că ar încuraja Rusia să facă ce vrea oricărei țări NATO care nu-și atinge ținta de cheltuieli bugetare alocate apărării.

Mai mult, experții se tem că dacă va fi reales în funcția de președinte al SUA, Donald Trump nu va respecta articolul 5 din Tratatul NATO, referitor la apărarea colectivă a Alianței.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.