Eurodeputatul Maria Grapini liniștește românii în privința pregătirii militare a populației civile: Trebuie explicată foarte bine cetățenilor. Asta nu înseamnă că vom intra în război!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Declarațiile oficialilor ucraineni prin care mulțumesc României pentru cele „15 pachete de ajutoare militare” au fost taxate dur de europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D.

Potrivit eurodeputatului Grapini, acest tip de declarații reprezintă cel puțin o imprudență, mai ales, susține europarlamentarul PUSL, că nu trebuie să uităm faptul că multe dintre declarațiile venite din partea Ucrainei nu s-au dovedit corecte și nu s-au verificat, ulterior, în practică.

„Știm bine că UE, împreună cu NATO, susține continuarea războiului din Ucraina, în contextul în care, atât în UE, cât și în Senatul american, s-a votat un ajutor militar consistent în acest sens. Eu nu cred însă că, până acum, România a livrat armament Ucrainei. Livrările și sprijinul militar pe care îl acordă țările NATO se fac prin intermediul Alianței Nord-Atlantice, nu vorbim de un ajutor acordat de fiecare țară în parte!”, a punctat Maria Grapini.

Referindu-se la declarațiile șefului Marelui Stat Major al Armatei Române privind pregătirea populației civile în eventualitatea extinderii războiului din Ucraina, eurodeputatul Grapini a menționat că acest tip de pregătire trebuie explicat foarte bine cetățenilor.

„Chiar dacă facem această pregătire militară, trebuie să liniștim populația. Asta nu înseamnă că România va intra în război. De ce nu se dă ca exemplu Elveția, stat în care fiecare cetățean merge, la un anumit interval de timp, la pregătire militară și, mai mult, are și armă acasă!”, a conchis eurodeputatul Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.