Maria Grapini consideră că economia poate crește prin investiții și susținerea IMM-urilor! Susținerea agriculturii românești, o altă prioritate a eurodeputatului PUSL!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat că economia românească poate crește prin susținerea IMM-urilor.

“Intervenția statului într-o economie liberă este limitată. Prețurile sunt stabilite în funcție de cerere și ofertă. Cu cât se cumpără mai puțin, cu atât producătorul crește prețul, ca să poată să își acopere cheltuielile de administrare care sunt fixe. Și, indiferent dacă produce de un milion sau de șapte milioane, acesta are aceleași cheltuieli fixe. Ce trebuie făcut în aceste condiții? Noi trebuie să mergem la rădăcină, nu să adăugăm în copacul acesta tot felul de greutăți, fără a consolida, mai întâi, rădăcina. Și rădăcina este reprezentată de economia privată, IMM-uri și investiții!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit eurodeputatui umanist, la nivelul Uniunii Europene, sunt fonduri consistente alocate în toate direcțiile de dezvoltare. În sprijinul afirmațiilor sale, Maria Grapini a dat exemplul agriculturii, pentru care, numai în exercițiul financiar 2021-2027, au fost alocate fonduri europene pentru crearea unor linii bugetare inclusiv pentru o rețea de dezvoltare privată sau o rețea de desfacere a produselor românești.

“Am propus susținerea agriculturii românești și am întrebat tranșant de ce nu dăm în școli și spitale, în toate instituțiile publice și în cantine, doar produse agricole românești! Vă spun că, personal, cunosc foarte bine directiva pe achiziții, și vă asigurcă nu încălcăm nicio regulă europeană. UE a spus, de altfel, statelor membre să folosească această pârghie pentru susținerea agriculturilor autohtone”, a conchis europarlamentarul PUSL.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.