Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, trage un nou semnal de alarmă în privința ascensiunii extremismului: Cetățenii trebuie să înțeleagă că este foarte important să iasă la vot!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a tras un semnal de alarmă în privința ascensiunii extremismului, reiterând totodată necesitatea unei prezențe masive la vot a cetățenilor.

Potrivit eurodeputatului Grapini, important este ca guvernarea să țină seama de prioritățile românilor, iar aceștia să înțeleagă că este important să iasă la vot!

„Cred că este nevoie să se ajungă cât mai rapid la un consens pe tema negocierilor privind calendarul alegerilor pentru că, din păcate, extremismul se dezvoltă. Cei care nu au nicio soluție profită de această situație, de această prelungire a negocierilor. Trebuie să se rezolve cât mai rapid problema tehnică și legală de organizare a alegerilor. Cetățenii trebuie, însă, să înțeleagă că este foarte important să iasă la vot, indiferent că vor fi alegeri comasate sau nu!”, a punctat Maria Grapini care, în context, a avertizat că, în cazul în care cetățenii nu vor înțelege importanța votului, nu o să avem rezultatele dorite, care să continue parcursul euro-atlantic al României.

Europarlamentarul PUSL susține că liderii actualei alianțe de guvernare trebuie să se gândească, în primul rând, la prioritățile României. Rămân multe probleme la care oamenii așteaptă rezolvarea, a mai spus Maria Grapini, inclusiv cea a recalculării pensiilor.

De asemenea, eurodeputatul PUSL a menționat că miniștrii de linie trebuie să-și facă treaba în privința eficienței guvernării și să lase staff-urile celor două partide să continue negocierile și să organizeze alegerile din 2024.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul umanist a punctat că politica fiscală trebuie făcută pe principiul „puțin, de la mulți ”, doar în acest fel economia putându-se dezvolta, firmele conformându-se voluntar la plata taxelor și impozitelor. Totodată,  se diminuează corupția și costurile administrative pentru control!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.