Ministrul Simona Bucura Oprescu, vești bune pentru români: Indemnizațiile calculate pe baza Indicatorului Social de Referință, creștere semnificativă începând cu luna martie a anului 2024!

Ministrul Muncii, Simona-Bucura Oprescu, a declarat că indemnizațiile calculate pe baza Indicatorului Social de Referință (ISR) vor cunoaște o creștere semnificativă începând cu luna martie a anului 2024. Acest ajustare vine ca răspuns direct la rata inflației din 2023, care a fost stabilită la 10,4%. Drept consecință, valoarea ISR va crește de la 598 de lei la 660 de lei.

Această majorare afectează o gamă largă de beneficii și indemnizații, incluzând prime de inserție, subvenții pentru angajatori, stimulente lunare, precum și sprijin pentru persoanele cu dizabilități, elevi, studenți și șomeri. De exemplu, prima de inserție va fi acum de trei ori valoarea ISR, în timp ce subvenția pentru angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială nu va depăși patru ori valoarea ISR.

Indemnizațiile pentru creșterea copilului, alocația de plasament și indemnizațiile lunare de acomodare în cazul adopțiilor vor vedea, de asemenea, o creștere notabilă. Concret, pragul minim al indemnizației pentru creșterea copilului va crește la 1.651 de lei, în timp ce alocația lunară de plasament va fi acum de 1.194 de lei.

Persoanele cu dizabilități vor beneficia și ele de creșteri ale indemnizațiilor. Cei încadrați cu „handicap grav” vor primi acum 662 de lei, în timp ce pentru „handicap accentuat” cuantumul total crește la 496 de lei. De asemenea, bugetul complementar pentru persoanele cu „handicap mediu” va crește la 80 de lei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.