Vești proaste pentru români. Prețul cărnii de miel, creștere semnificativă până la Paște!

Când vine vorba de carnea preferată, oaia este surclasată categoric de porc şi pui, iar 70% din producţie merge la export. Doar perioada sărbătorilor pascale ce mai schimbă din obiceiurile culinare ale românilor.

Românii care vor să pună pe masă carne de miel de Paște ar putea avea o surpriză neplăcută în perioada următoare. Deşi avem suficiente cantităţi, majoritatea animalelor merg direct la export, spaţiul arab fiind mult mai generos cu plăţile decât consumatorii ocazionali din România.
Într-adevăr, românii și-au cam pierdut interesul pentru carnea de miel, dar la acest lucru contribuie şi preţurile. Nu e clar dacă de vină sunt prețurile pentru un kilogram. Amintim că anul trecut, înainte de Paște, carnea de miel se vinde pentru nu mai puțin de 65 de lei. Existau însă și locuri unde prețul pentru un kilogram era de aproape 45 de lei.

Oricum ar fi, interesul românilor a scăzut. Chiar și așa, nu puțini sunt cei care sunt deranjați de faptul că o mare parte din producție merge către export. De cealaltă parte, producătorii au o altă variantă.

Aceștia profită de faptul că în țările arabe carnea de miel este apreciată. Totodată, aici puterea de cumpărare este mai mare, astfel că profitul va fi și el consistent. Se pare că cel mai căutat tip de carne de miel este cel de Ţurcană, o rasă mixtă foarte apreciată în țările arabe.

Iar deși interesul românilor a scăzut, e de așteptat ca prețul pentru carnea de miel să crească din nou înainte de Paște. Să nu uităm că până la urmă e alimentul vedetă din diferite rețete. Iar deși acest animal e crescut în cantități industriale, producătorii vor să compenseze anumite pierderi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.