Cine va triumfa la Euro 2024? Iată care sunt favoritele în ochii specialiștilor

Finala turneului final Euro 2024 este un eveniment așteptat cu mare interes. Startul competiției se va da în această vară, în Germania. Mai exact, în data de 10 iunie, pe stadionul Allianz Arena din Munchen, acolo unde țara gazda va da piept cu Scoția. Echipa națională a Scoției, deși este considerată outsider, are potențialul de a produce surpriza, având în vedere performanța solidă înregistrată în campania de calificare.

Pe parcursul unei luni întregi, cele 24 de echipe vor concura într-o luptă acerbă pentru titlul de campioană europeană. În cele ce urmează, vom arunca o privire asupra favoritelor la câștigarea Campionatului European de Fotbal Euro 2024 și vom evalua șansele fiecărei echipe în parte de a pune mâna pe prestigiosul trofeu continental. Anglia, Franța, Germania, Spania și Portugalia sunt singurele echipe care sunt cotate cu șanse reale de a se încununa ca regine ale Europei, informează casepariuriinternationale.com.

Anglia, cu o cotă de 4.50, se află în topul preferințelor, având o echipă care pare mai puternică ca niciodată. Jucători precum Harry Kane și Jude Bellingham se bucură de sezoane remarcabile, iar Phil Foden, Bukayo Saka, Declan Rice, John Stones și Trent Alexander-Arnold au oferit momente spectaculoase în Premier League. Deși Anglia este considerată favorită, istoria turneului nu este de partea sa, naționala engleză nereușind să câștige acest trofeu până acum.

Franța, cotată cu 5.00 la cucerirea trofeului, dispune de un lot excepțional, cu jucători de top precum Kylian Mbappe, Antoine Griezmann și Olivier Giroud. Cu toate acestea, Franța are o istorie de fluctuații neașteptate în performanță, iar ego-urile puternice din echipă pot juca un rol în evoluția lor la turneu.

Germania, cu o cotă de 7.00, pare să aibă cea mai puțin impresionantă echipă din ultimele generații. Cu toate acestea, nu trebuie subestimată, având capacitatea de a surprinde, mai ales cu sprijinul publicului propriu și un antrenor talentat precum Julian Nagelsmann.

Spania, care a primit o cotă de 8.00, se poate lăuda cu un excelent joc de echipă, dar îi lipsește un atacant veritabil – lucru care se poate spune și despre naționala României. Problemele de consistență și performanțele slabe la loviturile de departajare rămân aspecte care pot influența parcursul spaniolilor în competiție.

Portugalia are cota 9.00 pentru a câștiga medalia de aur. Lusitanii vin cu un antrenor nou și cu un lot plin de vedete. În ciuda campaniei de calificare impresionante, echipa trebuie să gestioneze tranziția după era Cristiano Ronaldo și să dovedească că poate excela pe scena mare a fotbalului european.

România, deși și-a câștigat grupa din preliminarii și a încheiat campania neînvinsă, a primit o cotă de 201 la casele de pariuri online. Cu toate acestea, formația antrenată de Edi Iordănescu este favorită la obținerea locului secund în grupă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.