Totul despre sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

În 2024, sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat oferă oportunitatea finală absolvenților de liceu care nu au reușit să promoveze în prima încercare. Programată în perioada 8 – 30 august, această sesiune este precedată de perioada de înscriere care se desfășoară între 15 și 22 iulie conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Procesul examenului începe cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română pe 8 și 9 august, continuând cu evaluarea în limba maternă pe 9 august, evaluarea competențelor digitale pe 12 august, și evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională în perioada 13 – 14 august.

Probele scrise debutează pe 19 august cu Limba și literatura română (proba E.a), continuând pe 20 august cu proba obligatorie a profilului (proba E.c), și pe 21 august cu proba la alegere a profilului și specializării (proba E.d). Încheind sesiunea, pe 22 august are loc examenul la Limba și literatura maternă (proba E.b).

Rezultatele probelor scrise vor fi afișate pe 26 august până la ora 12:00, iar contestațiile pot fi depuse în intervalul 12:00 – 18:00. Soluționarea contestațiilor va avea loc între 27 și 29 august, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 30 august.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.