Tudose și Iohannis, posibili candidați ai României pentru funcția de comisar european!

Mihai Tudose a făcut declarații despre informațiile apărute în presa austriacă în care sunt menționate numele lui și cel al lui Klaus Iohannis ca posibili candidați din partea României pentru funcția de comisari europeni.

Vicepreședintele și europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, a vorbit, în cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN, despre informațiile potrivit cărora atât el, cât și Klaus Iohannis ar candida pentru funcția de comisari europeni.

Klaus Iohannis și Mihai Tudose sunt printre numele vehiculate în presa austriacă pentru postul de comisar european. Marți, 16 iulie, europarlamentarul PSD a vorbit la Antena 3 CNN despre zvonurile apărute.

„Deocamdată nu știm ce portofoliu avem. Ideea de a candida un nume pentru orice portofoliu, eu dezavuez.  Nu suntem toți bune la toate. Adică poți să fii bun și la geografie, și la desen, tehnic și la muzică, și la balet.

Haideți să vedem ce portofoliu avem. Eu știu că  desemnarea aceasta este atributul primului ministru. Mi-e greu să cred că domnul Ciolacu îl va desemna pe domnul Iohannis. Așa zic eu, că mi-e greu să cred. Nu știu. Am și eu voie să am o opinie. Una e Marcel, prietenul meu și alta e Marcel Ciolacu prim-ministru, Ciolacu președintele partidului.

Eu cred că ar trebui la un moment dat, și am avut discuția asta cu domnul președinte Ciolacu, ca viitorul președinte să inițieze și un demers în ceea ce privește lămurirea acestor probleme din Constituție, unde este ambiguă.

Fiindcă așa cum sunt lucrurile astăzi, vă spun că toată responsabilitatea este dificil de lucrat. La Consiliu se duce președintele și stabilește în numele României, niște chestii, acele chestii câteodată pot fi niște chestii economice sau care țin de politică guvernamentală, de politică economică.

Președintele e de acord la Consiliu că închide minele, dar domnule, poate guvernul nu de acord, dar președintele angajează România împotriva guvernului care trebuie să facă chestia aia. Președintele nu este șeful Guvernului.

Oricum, în Constituție sunt niște lucruri la care mai trebuiesc lucrate. În anumite paragrafe ale constituției,  noi încă suntem ţară candidată”, a spus acesta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.