Eurodeputatul Maria Grapini a participat, astăzi, la Strasbourg, la dezbaterea cu tema “Provocări în creșterea competitivității industriei în următorii ani”. Comisarul Thierry Breton, prezent la eveniment!

În calitatea sa de vicepreședinte al comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor, europarlamentarul Maria Grapini a participat, astăzi, la Strasbourg, la prima dezbatere, din noul mandat, pe tema “Provocări în creșterea competitivității industriei în următorii ani”, eveniment la care a fost prezent și comisarul european pentru Piață Internă, Thierry Breton.
Potrivit eurodeputatului Grapini, în cadrul discuțiilor, s-a pus un accent deosebit pe protecția Pieței Uniunii Europene față de produsele care nu respectă standardele de calitate și care pot, astfel, submina industria europeană.
„Evident, s-a pus accent și pe importanța industriei de apărare, în contextul în care este nevoie de o creștere puternică a acestei industrii. Este, de asemenea, importantă scăderea dependenței de țări terțe la componente pentru toată industria. Se va pune, totodată, accent pe competențe naționale și pe cybersecurity!”, a precizat Maria Grapini.
De menționat faptul că, în mandatul recent încheiat, europarlamentarul Maria Grapini a susținut, în numeroase intervenții, în plenul și comisiile PE, că este nevoie de reindustrializare pentru a avea locuri de muncă și pentru a crește veniturile cetățenilor!
De altfel, eurodeputatul Grapini a atras atenția, cu numeroase ocazii, asupra faptului că este nevoie de politici fiscale care să permită dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, pentru a crește veniturile populației.
Într-o intervenție avută în fața colegilor europarlamentari, eurodeputatul Grapini a atras atenția Comisiei și Consiliului European că Revizuirea Cadrului Financiar Multianual nu ajută la creșterea competitivității, la reindustrializare și coeziune socială!
„Este un prim pas în ceea ce privește revizuirea cadrului financiar. Cu toate acestea, sunt sceptică pentru că vorbind din perspectiva pieței interne, fiind vicepreședintă a acestei comisii, vă spun că nu este normal să revizuim și să tăiem tocmai fondurile care ar putea să ducă la coeziune socială, care ar putea să ducă la competitivitate și la reindustrializare, pentru că aici, din păcate, suntem în urma celorlalte state membre ale UE!”, a menționat eurodeputatul Grapini, care a mai spus că este nevoie de coeziune și echilibru geografic.
Totodată, europarlamentarul a cerut, anul trecut, în plenul PE, Comisiei Europene, scheme de ajutor de stat și de minimis în funcție de situația economică a fiecărei regiuni!
În intervenția sa, eurodeputatul Grapini și-a exprimat surprinderea față de afirmațiile comisarului european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, potrivit cărora Comisia Europeană nu intenționează să schimbe regulile de minimis.
În sprijinul afirmațiilor sale, eurodeputatul Grapini a precizat că, de ani de zile, Comisia Europeană acordă pentru fermieri subvenții al căror cuantum diferă foarte mult de la stat la stat.
În opinia europarlamentarului român, Comisia Europeană are un rol important în acest sens și, ca atare, trebuie să pună inclusiv bazele unui ghid de bune practici pentru acordarea de sprijin financiar gospodăriilor vulnerabile.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.