Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare

Fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache a fost condamnat miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă în „Dosarul diamantelor”.

Pe de altă parte, Daniel Tudorache a fost achitat pentru spălare de bani.

De asemenea, fosta soţie a primarului, Constanţa Adina Tudorache, a fost achitată pentru complicitate la spălare de bani.

Completul de trei judecători a constatat că, printr-o altă decizie a unui complet de cinci judecători, a fost revocată măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune luată faţă de cei doi, astfel încât a fost ridicat sechestrul pus pe bunurile acestora (11.210 euro, 4.235 dolari, 258 de obiecte – bijuterii şi pietre cu o valoare totală estimată de 9.784.295 lei).

Totodată, judecătorii au dispus restituirea cauţiunii, în cuantum de 200.000 euro, către Constanţa Adina Tudorache, dar şi a altei cauţiuni de un milion de euro.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

La începutul lunii martie 2022, Daniel Tudorache a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălarea banilor, fiind plasat sub control judiciar pe cauţiune cu o valoare de 1.000.000 euro.

În acelaşi dosar, fosta soţie a edilului a fost acuzată de complicitate la spălarea banilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.