Maria Grapini va milita, și în noul mandat în PE, pentru o exigență sporită în acordarea permiselor de conducere. Agresivitatea în trafic și consumul de alcool și droguri la volan, condamnate ferm de eurodeputat!

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, este decisă și în noul mandat  să militeze, în plenul PE și nu numai, pentru o exigență sporită în acordarea permiselor de conducere, pentru creșterea siguranței în trafic. “Viața oamenilor trebuie să fie prioritatea!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

De altfel, eurodeputatul Grapini a avut, și în precedentul mandat, numeroase intervenții, la Bruxelles și Strasbourg, pe tema decăderii din dreptul de a conduce al celor care produc accidente grave. Potrivit eurodeputatului Grapini, este nevoie, totodată, de o exigență sporită în acordarea permiselor de conducere, pentru creșterea siguranței în trafic.

“Avem accidente rutiere grave, nu numai din cauza șoferilor care sunt băuți, consumă droguri sau conduc cu viteză excesivă, dar și din cauza infrastructurii rutiere. Acesta este un alt subiect și ne dorim ca, în toate statele membre, să reușim să avem o infrastructură rutieră corespunzătoare!”, a punctat, în acest an, în plenul PE de la Strasbourg, Maria Grapini.

Concret, eurodeputatul român a susținut că este foarte important ca toți cei care încalcă, grav, regulile de circulație să fie tratați la fel pentru că viața are aceeași valoare indiferent în ce țară din UE se întâmplă accidentul. De asemenea, a mai spus eurodeputatul Grapini, prevenția și rigorile legii sunt foarte importante pentru ca toți trebuie să înțeleagă că avem nu numai dreptul fundamental de a conduce, dar și o uriașă responsabilitate.

“Sunt de acord și susțin ca această directivă să se aplice în tot spațiul european și să avem, astfel, o siguranță în toate statele membre. Punerea în pericol a vieții copiilor, a persoanelor în vârstă, în contextul unor accidente grave, tot mai dese, în special în orașe și pe autostrăzi, este de neconceput!”, a menționat Maria Grapini.

Totodată, eurodeputatul a condamnat, cu fermitate, de fiecare data, agresivitatea în trafic și consideră că trebuie înăsprite pedepsele. În context, Maria Grapini susține că, pentru prevenirea acestor incidente grave, este esențială educația în familie la care să se adauge cea din școli!

Potrivit Mariei Grapini, acești agresori ar trebui să nu mai aibă permis de conducere și să fie, urgent, închiși. Nu cred că situația, a mai spus eurodeputatul, are neapărat legătură cu studiile respectivei persoane. “Eu pledez pentru educație în școli, deși este târziu să mai faci ceva când deja persoana în cauză este absolvent de liceu, student sau pe profesia lui”, a completat Maria Grapini.

„Discutăm un lucru extrem de important dacă plecăm de la statistici. Știm bine că avem foarte multe accidente rutiere, multe dintre ele grave. Era normal să venim cu o propunere și să îmbunătățim condițiile de trafic. Este straniu să aud colegi, în plenul PE, care spun că ar costa prea mult să facem, la 15 ani, o vizită medicală. Eu susțin cu toată tăria acest lucru pentru că nu putem expune cetățenii la accidente doar pentru că nu vrem, din rațiuni financiare, să facem acest lucru la 15 ani. Să nu uităm că, în schimb, facem revizia la mașină anual sau la doi ani!”, a mai precizat, într-o altă intervenție, în plenul PE, Maria Grapini.

Potrivit europarlamentarului Grapini, cât timp la nivelul UE avem o piață internă , nu se poate ca, în unele state membre, să existe obligativitatea unei vizite medicale la 15 ani, iar în altele, nu.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul Maria Grapini a avertizat că România se află pe primul loc la accidente rutiere. “În aceste condiții este necesară testarea anti-drog a șoferilor! Mi se pare că problema este pusă greșit și anume pentru că dau erori testete anti-drog să le eliminăm! Nu este corect! Prefer să stea cineva 72 de ore fără permis, decât să mai fie accidente mortale cu victime nevinovate!”, a mai spus europarlamentarul Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.