Edi Iordănescu pleacă de la echipa națională. Vine Mirel Rădoi?

Edi Iordănescu părăsește echipa națională a României după doi ani și jumătate de mandat. Contractul său cu Federația Română de Fotbal (FRF) expiră pe 30 iulie 2024, iar cele două părți nu au ajuns la un acord privind prelungirea acestuia.

Marți va avea loc întrunirea Comitetului Executiv al FRF, iar președintele Răzvan Burleanu va avea prima apariție publică după Euro 2024. Aflat în vacanță, Edi Iordănescu le-a transmis oficialilor FRF să caute un nou antrenor, fiind așteptat și anunțul oficial, scrie GSP.

Edi Iordănescu a fost numit selecționer al echipei naționale a României în ianuarie 2022. Sub conducerea sa, România s-a calificat la Euro 2024 și a reușit să iasă din grupe la turneul final. Echipa națională a câștigat neînvinsă grupa din preliminariile Campionatului European, terminând peste Elveția. În perioada sa, Edi Iordănescu a condus echipa națională în 28 de meciuri, obținând 10 victorii, 10 remize și 8 înfrângeri.

La Euro 2024, România a câștigat Grupa E, învingând Ucraina cu 3-0, pierzând cu Belgia 0-2 și remizând cu Slovacia 1-1. Cu 4 puncte acumulate, România a câștigat grupa și s-a calificat în optimile de finală, unde a fost învinsă de Olanda cu 0-3.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.