Ministrul Educației, Ligia Deca, mesaj tranșant: Examenele naţionale ar putea fi mutate, pentru a nu mai avea loc în lunile caniculare!

După experienţa din acest an, când diferite examene naţionale au fost susţinute în zile cu temperaturi extreme, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, consideră necesară o evaluare a impactului schimbărilor climatice pe termen lung, care să ajute la mai bună organizare a acestora.

În cadrul unei consultări cu mediul public responsabil de acţiunea climatică şi mediul universitar, organizate luni de Cancelaria Prim-Ministrului, Deca a vorbit despre infrastructura şcolară şi universitară care suportă cu greu organizarea examenelor în lunile în care „există şanse reale de coduri portocalii sau roşii din punct de vedere climateric”. De asemenea, ministrul a făcut referire şi la capacitatea oamenilor de a gestiona activitatea profesională în luni cu temperaturi excesive sau în perioade cu fenomene extreme.

De asemenea, ministrul Educaţiei a explicat că o chestiune care trebuie luată în calcul în aceste condiţii este productivitatea muncii arătând că în sudul României sunt judeţe care se deşertifică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.