Totul despre programul Casa Verde 2024

Beneficiarii Programului Casa Verde care aleg sau montează greşit baterii pot reduce cu peste 50% capacitatea de stocare a energiei, făcând practic inutilă întreaga investiţie iniţială.

Companie de sisteme fotovoltaice: Beneficiarii Programului Casa Verde care aleg sau montează greşit baterii pot reduce cu peste 50% capacitatea de stocare a energiei, făcând practic inutilă întreaga investiţie iniţială.
Utilizarea unor acumulatori deficitari sau instalarea necorespunzătoare a acestora, în cadrul Programului Casa Verde, poate duce la reducerea capacităţii de stocare a energiei cu peste 50%, la funcţionarea deficitară a întregului sistem fotovoltaic sau chiar la incendii, atrage atenţia Kilowat, companie de sisteme fotovoltaice din România.

”În contextul finanţării oferite prin programul Casa Verde 2024 pentru baterii de stocare a energiei, beneficiarii care îşi doresc autonomie energetică completă au o responsabilitate majoră – alegerea unor baterii adecvate şi colaborarea cu instalatori autorizaţi de ANRE pentru a evita riscuri severe”, avertizează Kilowat, companie de sisteme fotovoltaice din România.

Compania precizează că utilizarea unor acumulatori deficitari sau instalarea necorespunzătoare a acestora poate duce la reducerea capacităţii de stocare a energiei cu peste 50%, la funcţionarea deficitară a întregului sistem fotovoltaic sau chiar la incendii.

Spre deosebire de anii trecuţi, Programul Casa Verde 2024 propune un buget record de 2 miliarde de lei şi oferă beneficiarilor eligibili o finanţare nerambursabilă de o valoare mai mare, de 30.000 lei, din care 20.000 lei pentru panouri solare şi 10.000 lei pentru acumulatori. Românii care îşi doresc să scape de grija facturilor trebuie să contribuie cu cel puţin 3.000 lei, iar cum bateriile au un rol decisiv în funcţionarea corectă a întregului sistem fotovoltaic şi în obţinerea autonomiei energetice complete, este esenţial ca beneficiarii să decidă în cunoştinţă de cauză privind alegerea instalatorului, avertizează Kilowat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.