Ministrul Grindeanu, contrazis de Pro Infrastructura în privința finalizării Autostrăzii Moldovei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat la începutul acestui an că Autostrada Moldovei va fi finalizată între Ploiești și Focșani. Totuși, această afirmație a fost contestată de Ionuț Ciurea, reprezentant al Asociației Pro Infrastructură.

Specialiștii din acest ONG susțin că până la alegerile viitoare, doar două dintre cele șapte loturi vor fi finalizate. Pe primele trei loturi, care fac legătura între Ploiești și Buzău, lucrează firme străine, în timp ce restul de patru loturi, care se întind de la Buzău la Focșani, sunt gestionate de compania lui Dorinel Umbrărescu.

În legătură cu segmentul Ploiești – Buzău, Ionuț Ciurea consideră că nu există încă motive pentru a sărbători.

„Pe Ploiești – Buzău, și aici e o discuție. Primul lot e de 21 de kilometri, cu termen actualizat în octombrie. Dar nu va fi gata în octombrie. Lotul 1 este fezabil, măcar parțial, în decembrie. Însă, fiecare sincopă ne duce în primăvară. Ori ar putea fi deschis parțial. Greu de estimat acum, sunt multe variabile, dar cu siguranță nu putem spune că va fi gata, cu totul. Critice pe lotul 1 sunt structurile cu tablier metalic – în continuare, nu au toate grinzile instalate. Constructorul spune că într-o lună vor fi montate toate grinzile metalice. Avem tablier metalic și spre, și pe autostradă.

Lotul al doilea are 28 de kilometri, cu termen tot octombrie. Nici acesta nu va fi gata. Situația este similară. Punctul critic este reprezentat tot de structuri. Sunt structuri întârziate, mai ales peste autostradă. Autostradă făcută cap-coadă, cu noduri, cu tot, sunt șanse mai mici decât la lotul 1. Acolo avem și niște probleme cu bulgarii de la TRACE. Din 29 de kilometri ai acestui lot, 19 sunt la antreprenorul bulgar.

Pe lotul 3 (14 km), turcii abia s-au apucat, contractul a fost semnat în acest an. Ordinul de începere a fost dat în martie, termenul este noiembrie 2025.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.