Vești bune pentru milioane de români. Adaosul comercial aplicat tuturor alimentelor românești ar putea fi plafonat la 20%!

Executivul vrea sa plafoneze la 20% adaosul comercial aplicat tuturor alimentelor românești, măsură contestată însă de către companii. Ministerul Agriculturii are în lucru un proiect prin care produsele românești sa fie mai ieftine.

Guvernul are în lucru, prin Ministerul Agriculturii, un proiect prin care să plafoneze la 20% adaosul comercial pentru alimentele românești.

Rămâne întrebarea cum vor defini cei de la Ministerul Agriculturii aceste alimente produse sau prelucrate în țara noastră. De exemplu, dacă ne uităm la un salam, aici va conta foarte mult câtă carne este produsă și provine din țara noastră. De asemenea, unde se fac și cu ce mână de lucru.

Pe de altă parte, cei din zona patronatelor critică destul de dur proiectul. Nu este prima oară când se întâmplă acest lucru. S-a mai întâmplat și în urmă când vorbeam de plafonarea adaosului comercial la produsele de bază, pentru că, spun ei, intervenția pe piața liberă ar putea crea mai multe dezechilibre și, spun aceștia, că în momentul în care a fost plafonat adaosul comercial pentru aceste produse de bază, a crescut prețul pentru alte produse. Aceștia mai spun că avem modelul Ungariei, care a eșuat tocmai pe acest mod de a plafona adaosul comercial.

Radu Burnete, directorul Confederației Concordia, a explicat că măsura este extrem de periculoasă și asta pentru că va crește volatilitatea prețurilor.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.