Maria Grapini face apel la solidaritate, în plenul de la Strasbourg, către Comisia Europeană și Parlamentul European. Eurodeputatul și-a donat indemnizația pe o lună, din PE, în sprijinul persoanelor afectate de inundații!

În contextul inundațiilor devastoare din Europa de Est, în special ale celor din România, europarlamentarul Maria Grapini a cerut, astăzi, în plenul PE de la Strasbourg, Comisiei Europene și Parlamentului European, să dea dovadă de solidaritate și să doneze indemnizația pe o lună, pentru sinistrați!

„Nu pot să încep decât prin a transmite condoleanțe familiilor ale căror membri și-au pierdut viețile în țările din Est, numai în țara mea, România, fiind deja opt decedați. Este dezastru! Dacă, totuși, cineva se îndoiește de amploarea acestui dezastru, uitați-vă la imagini. Copii care scot din școli nămol, militari, jandarmi, voluntari care scot pe brațe, din locuințe inundate, oamenii. Este important nu doar să clamăm solidaritatea, ci și să o demonstrăm prin fapte concrete!”, a punctat, în prezența comisarului european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, eurodeputatul Grapini.

Maria Grapini a precizat că este nevoie urgentă de alocarea fondurilor necesare, în contextul în care, susține eurodeputatul, nimic nu este mai important decât viața oamenilor.

De asemenea, eurodeputatul – care a anunțat că-și va dona indemnizația pe o lună – a lansat o provocare către oficialul european prezent la dezbateri.

“Vă provoc, domnule comisar: Spuneți-i, doamnei președinte, Ursula von der Leyen, haideți să facem cu toții un gest de solidaritate și să ne donăm indemnizația pe o lună. Am calculat și am face o mie de case, dacă toți ne-am dona indemnizația pe o lună!”, a mai spus Maria Grapini.

Potrivit acesteia, oamenii au nevoie de susținere și de fapte concrete, pentru că doar în acest mod poate crește încrederea în instituțiile europene.

„ Noi, cei de aici, trebuie să le arătăm oamenilor, nu numai că dezbatem, ne cerem scuze și ne rugăm pentru ei, ci și că le oferim ajutoare concrete!”, a adăugat, în intervenția sa, Maria Grapini.

De menționat faptul că eurodeputatul Grapini va fi prezent, sâmbătă, în Galați, în orașul în care s-a născut, si va dona alimente de la Asociatia Femeilor Antreprenor din România (AFAR) . Totodată, din indemnizatia sa, din PE, pe o lună, va cumpăra lenjerii de pat pentru persoanele sinistrate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.