Eurodeputatul Maria Grapini a propus, la Strasbourg, ca amenzile și sumele recuperate de la evazioniști să meargă către cei care au suferit pagube din cauza calamităților naturale!

Europarlamentarul Maria Grapini a cerut, în plenul PE de la Strasbourg,  o mai mare implicare și exigență a Parchetului European, OLAF și a celorlalte instituții care au ca atribuții combaterea evaziunii fiscală. Totodată, eurodeputatul Grapini a propus ca amenzile și sumele recuperate de la evazioniști să meargă către cei care au suferit pagube din cauza calamităților naturale.

“Iată că se poate. Dacă acționăm, se poate! Această penalizare financiară a APPLE este un exemplu elocvent că trebuie să mergem pe această cale, să combatem, ferm, evaziunea fiscală și să recuperăm banii! Am votat, aici, foarte multe lucruri bune, printre care, profiturile să fie impozitate, în cazul marilor companii în țara unde sunt realizate, să „urmărim” paradisurile fiscale, să nu distrugem IMM-urile, pentru că, atunci când tolerăm evaziunea fiscală la marile companii, nu mai avem, cum spunea doamna comisar, un teren egal, de acțiune, în Piața Internă!”, a punctat eurodeputatul Grapini, în prezența comisarului pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides.

De asemenea, Maria Grapini a lăudat acestă reușită, pe final de  mandat, a comisarului pentru sănătate, care poate fi luată, a susținut eurodeputatul, și ca o măsură de prevenție în cazul altor companii mari care, după penalizarea APPLE, se vor opri, cel mai probabil, în a face lucruri similare.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul Grapini a cerut ca banii recuperați din evaziunea fiscală, – cu o implicare mai activă a Parchetului European, OLAF, și a celorlalte instituții abilitate în combaterea evaziunii- să fie redirecționați către persoanele care suferă din cauza calamităților!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.