Europarlamentarul Maria Grapini susține elaborarea unui proiect național de refacere a sistemelor de protecție împotriva calamităților naturale!

În calitatea sa de vicepreședintă al Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor din PE, Maria Grapini a semnat, cu toată convingerea”, Rezoluția prin care se solicită sprijin financiar din bugetul Uniunii Europene pentru calamități, pentru a ajuta țările din estul Europei, devastate de inundații, printre care și România. De asemenea, europarlamentarul Maria Grapini  a precizat că susține necesitatea unui proiect național de refacere a sistemelor de protecție împotriva calamităților naturale!

“Indiferent de grupul politic din care fac parte, eurodeputații români, mai puțin cei care nu fac parte din niciun grup, au votat această Rezoluție. Eu, personal, am făcut propunerea și am cerut bani suplimentari, pe lângă sumele care se dau din Fondul de coeziune sau din Fondul de rezervă pentru calamități. De exemplu, amenzile care se dau, precum cea în cazul APPLE, să fie redirecționate spre acest buget, pentru că oamenii afectați de inundații au nevoie de acest lucru!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

Cu toate criticile aduse Guvernului României, a mai spus Maria Grapini, inundațiile au afectat și alte state, precum Italia, Germania și Cehia, iar guvernele din aceste state au făcut și ele greșeli.

“Noi putem doar să diminuăm din consecințele acestor, dacă pot spune așa, dezastre naturale, pe care, din păcate, nu putem să le dirijăm și controlăm. Sunt de acord să avem un proiect de țară pe care nu poți să îl faci, însă, de astăzi, pe mâine!”, a completat eurodeputatul.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a reamintit că, în anul 2005, pe timpul Guvernului Tăriceanu, pe când era președinte de patronat, a participat, împreună cu toate patronatele, institutele de cercetare, Banca Națională etc, la elaborarea unei Strategii de țară ( 2005-2025).

“Strategia aceasta a înglobat foarte multe ore, rezultatul muncii a multor specialiștilor din România, și am insistat să se voteze pentru a deveni o lege organică, care să fie transguvernamentală. Din păcate, această Strategie stă, și astăzi, în raft!”, a conchis europarlamentarul Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.