Sezonul estival a fost extrem de profitabil în acest an. Numai hotelierii au încasat peste jumătate de miliard de euro!

Sezonul estival a fost foarte profitabil pe litoralul românesc anul acesta. Numai din cazare au fost încasați peste 500 de milioane de euro.

Sezonul estival a fost foarte profitabil anul acesta, potrivit operatorilor din turism. Peste două milioane de turiști au cheltuit o jumătate de miliard de euro numai pe cazare, pe litoralul românesc.

Numărul turiștilor a crescut substanțial față de anul trecut și s-au vândut mult mai multe pachete în weekenduri. În medie, cele mai atractive pentru clienți au fost cele de trei nopți în hoteluri de minimum trei stele, potrivit tvrinfo.ro.

Operatorii de pe litoral au înregistrat încasări mai mari decât în anii trecuți. Numărul turiștilor care au petrecut la malul mării a crescut cu 20% față de anul trecut.

Vremea a fost de partea hotelierilor în 2024, zilele cu soare atrăgând turiștii ca un magnet. S-au vândut foarte multe pachete în lunile iunie și septembrie.

Cei peste două milioane de turiști care au vizitat stațiunele au scos din buzunare peste 500 de milioane de euro numai pentru cazare.

Turiștii care vor să profite în continuare de soare o pot face, pentru că a final de septembrie vremea este încă bună, iar apa mării are 22 de grade.

Cine vrea să meargă la mare în această perioadă, va cheltui mai puțin. Prin programul „Litoralul pentru toți” turiștii pot plăti numai câteva zeci de lei pe o noapte pentru cazare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.