Europarlamentarul Maria Grapini, întâlnire importantă, la Bruxelles, cu Federația Europeană a Consultanților Fiscali (ETAF): Consider că vocea experților contabili trebuie ascultată atât la nivel național, cât și la nivel european!

În calitatea sa de vicepreședinte al Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor din Parlamentul European, eurodeputatul Maria Grapini, a participat, miercuri, la Bruxelles, la evenimentul, organizat de European Tax Adviser Federation ( Federația Europeană a Consultanților Fiscali -ETAF),  dedicat prezentării Manifestului  ETAF, un document strategic ce conturează principalele priorități ale membrilor săi pentru următorii cinci ani.

“ Miercuri seară am avut o întâlnire cu Federația Europeană a Consultanților Fiscali (ETAF), dar și cu vicepreședintele CECCAR România,  domnul Robert Șova, care este și membru în boardul Consiliului ETAF.

Consider că vocea experților contabili trebuie ascultată atât la nivel national, cât și la nivel european atunci când se reglementează în domeniul taxelor și impozitelor și în domeniul modalităților de raportare!”, a precizat, la finalul evenimentului, eurodeputatul Grapini.

De altfel, eurodeputatul Grapini, împreună cu colegul său din grupul S&D, Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European, au reprezentat România în cadrul discuțiilor.

Manifestul, structurat în șase piloni, conține 25 de recomandări detaliate adresate Comisiei Europene și Parlamentului European, având ca scop crearea unui sistem fiscal european simplificat, eficient și pregătit pentru provocările viitorului. Acesta cuprinde o serie de propuneri care vizează, printre altele, reducerea birocrației, digitalizarea proceselor fiscale și promovarea unui cadru de reglementare uniform și coerent la nivelul Uniunii Europene

În calitate de membru al ETAF și susținător activ al unui cadru fiscal european modern și eficient, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a fost reprezentat la eveniment, consolidându-și implicarea în inițiativele europene care vizează simplificarea și raționalizarea politicilor fiscale. Participarea CECCAR la astfel de evenimente subliniază angajamentul organizației de a susține măsuri care contribuie la dezvoltarea unui mediu fiscal adaptat nevoilor actuale și viitoare ale economiei europene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.