Taxele și impozitele locale se vor majora în anul 2025!

O nouă lovitură pentru români după alegeri. Din 2025, cetățenii marilor orașe vor trebui să se pregătească pentru creșterea semnificativă a taxelor și impozitelor locale. Aceasta va conduce la majorări în costurile pentru servicii de salubritate, parcări și apă potabilă. Creșterea acestor servicii poate depăși chiar și 150%.

Din 2025 locuitorii din Constanța vor plăti o taxă de salubrizare de 20 de lei pe lună de persoană; o taxă suplimentară de 200 de lei pe an/autoturism pentru ocuparea domeniului public și 500 de lei pentru rezervarea unui loc de parcare rezidențial.

Dacă dețineți un autoturism hibrid, iar în prezent sunteți scutiți la impozit cu 95% din prețul de bază, din 2025 va trebui să plătiți mai mult. Scutirea va fi de doar 50%.

Crește taxa pentru mașinile parcate pe domeniul public 

Din proiectul de taxe și impozite s-a renunțat deocamdată -până când va deveni funcțional ADI Transport – la taxa ocazională de ocuparea domeniului public și privat în cuantum de 5 lei pe zi sau 25 de lei pe lună pentru autoturismele deținute de persoane fizice, care nu sunt înmatriculate pe raza municipiului a fost scoasă deocamdată din proiectul de hotărâre.

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu a anunțat că taxa ocazională de ocuparea domeniului public de 5 lei pe zi sau 25 de lei pe lună pentru autoturismele deținute de persoane fizice, care nu sunt înmatriculate pe raza municipiului a fost scoasă deocamdată din proiectul de hotărâre.

Rusu a anunțat că această taxă se suspendă până când va deveni funcțional ADI Transport.

Din modul în care a făcut ANUNȚUL, atât consilierii cât și cei care au urmărit ședința de Consiliu Local au înțeles că face referire la taxa de în cuantum de 200 lei/an/autovehicul pentru toți deținătorii de autoturisme înmatriculate în municipiul Constanța, care nu dețin un abonament pentru Zona 2.

Confuzia s-a menținut până la finalul ședinței, când consilierul local, Florin Cocargeanu și-a înștiințat colegii că de fapt, viceprimarul se referea la taxa ocazională și nu la cea de ocupare temporară a domeniului public.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.