Maria Grapini a solicitat, la Strasbourg, sprijin pentru Republica Moldova din partea instituțiilor europene. Eurodeputatul a făcut un apel către cetățenii acestei țări de a ieși la vot, pentru susținerea drumului proeuropean al Republicii Moldova!

Europarlamentarul Maria Grapini, prim-vicepreședinta delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, a cerut, în plenul PE de la Strasbourg, sprijin pentru Moldova, din partea instituțiilor europene, dar a făcut, totodată, și un apel la cetățenii Republicii Moldova de a ieși la vot, pentru susținerea drumului proeuropean al acestei țări.

“Nimeni nu poate să gândească că Republica Moldova nu are nevoie de sprijin. Este un an special pentru această țară – referendum și alegeri – și, deși doamna comisar a vorbit despre o anumită sumă pentru sprijinirea acestei țări, eu cred că trebuie mai mulți bani. Cunosc foarte bine Republica Moldova, sunt în delegația UE pentru această țară, de trei mandate. Știu foarte bine, așadar, situația din această țară. Au nevoie de funcționari care să-i sprijine și să facă training cu funcționarii din instituțiile statului moldovean”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini, în prezența vicepreședintelui Comisiei Europene, Vera Jourova, comisar european pentru Valori și Transparență.

Europarlamentarul a tras un semnal de alarmă și în privința problemelor din Justiție, probleme ridicate de președintele moldovean, Maia Sandu, care spunea, ”pe bună-dreptate”, a completat Maria Grapini, că nu are suficientă resursă umană, pregătită pentru reformarea instituțiilor din țara sa.

De asemenea, Maria Grapini a reiterat necesitatea unei mobilizări a Uniunii Europene în sprijinul Republicii Moldova, concomitent cu un apel către cetățenii din această țară.

“Vă putem ajuta dar, mai întâi, trebuie ca voi să vă mobilizați, să nu lăsați pro-rușii să facă o imixtiune în alegeri și să vă alegeți lideri pro-europeni, pentru că, aici, în Uniunea Europeană, este locul Republicii Moldova, alături de țara mea, România. Cu toată susținerea, mergeți la vot și susțineți drumul european!”, a conchis Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.