Alarmant: Peste 40 la sută dintre tineri sunt în favoarea instaurării unui regim totalitar fără alegeri regulate!

Încrederea românilor în Guvern s-a dublat față de 2022, arată un raport GLOBSEC. Îngrijorător este însă că 41 la sută dintre tineri sunt în favoarea instaurării unui regim totalitar fără alegeri regulate, potrivit aceluiași raport.

În 2002, doar 25 la sută dintre români aveau încredere în Guvern. Procentul aproape s-a dublat între timp, ajungând acum la 48 la sută, potrivit raportului GLOBSESC. Raportul analizează, printre altele, percepția românilor privind integrarea euro-atlantică a țării, provocările geopolitice regionale și internaționale, starea regimului democratic și schimbările climatice.

Același raport subliniază că societatea românească rămâne atașată valorilor democratice și orientării către Uniunea Europeană (UE) și NATO, percepând Rusia ca pe o amenințare la adresa securității naționale. Astfel, 83 la sută dintre români susțin rămânerea țării în UE. Sprijinul pentru UE a oscilat între 73 la sută și 89 la sută în ultimii ani, înregistrând cele mai mici nivele în 2021 (79 la sută) și 2022 (73 la sută) din cauza pandemiei de COVID-19 și a modului în care Blocul Comunitar a gestionat această criză, mai arată sursa citată.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.