Eurodeputatul Maria Grapini a participat, în calitate de invitat, la sediul Biroului Parlamentului European în România, la prezentarea proiectului „#Generation EU: Promotori ai democrației europene”!

Europarlamentarul Maria Grapini a participat, vineri, în calitate de invitat, la București, la sediul Biroului Parlamentului European în România, la prezentarea proiectului „#Generation EU: Promotori ai democrației europene”. De asemenea, în cadrul evenimentului au avut loc și scurte intervenții ale “Promotorilor democrației europene”, implicați în ediția 2023-2024 a proiectului.
Alături de eurodeputatul Grapini, care a avut un cuvânt de introducere, la evenimentul organizat la București, au mai fost prezenți eurodeputații Victor Negrescu, Siegfried Mureșan și Vlad Voiculescu.
De asemenea, Maria Grapini a avut o prezență activă și la sesiunea de dezbateri, cu participarea membrilor Parlamentului European, cu tema “Preocupările actuale ale tinerilor europeni și prioritățile Uniunii Europene”, în cea de a X-a legislatură a Parlamentului European.
Printre experții prezenți, îi amintim pe Alina Vaș (coordonator compartiment studii, Institutul European din România), Gabriel Brezoiu (manager GEYC) și Alin Grămescu (președinte Station Europe).
Evenimentul a fost moderat de Bianca Toma, director de programe la Centrul Român de Politici Europene.
Proiectul ”#Generation EU: Promotori ai democrației europene” a fost inițiat de Biroul Parlamentului European în România, în 2015, cu scopul de a crește gradul de implicare civică a tinerilor din România, prin promovarea democrației, a valorilor și principiilor europene, precum și a beneficiilor apartenenței la Uniunea Europeană, în comunitățile locale.
Proiectul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, cetățeni/rezidenți ai Uniunii Europene, membri ai organizațiilor de tineret / asociațiilor studențești / grupuri informale care desfășoară acțiuni cu și pentru tineri. În fiecare an, sunt selectați câte 30 de tineri promotori din întreaga țară, dornici să se implice în promovarea democrației și a valorilor europene, prin organizarea de acțiuni individuale de comunicare în comunitățile locale, cu sprijinul organizațiilor din care fac parte. Totodată, proiectul își propune ca, prin acțiunile promotorilor, să încurajeze aderarea unui număr cât mai mare de tineri voluntari din România, la comunitatea paneuropeană impreuna-in.eu.
De reamintit faptul că europarlamentarul Maria Grapini a participat, în luna martie, la Conferința „Tineri în Dialog cu Democrația”, unde a expus celor prezenți viziunea si experiența sa de femeie de afaceri si de om politic.
Conferința, care s-a desfășurat la Casa de Cultură a Studenților din București, a fost organizată în colaborare cu Uniunea Studenților din România și Asociația Studenților la Istorie „Dacia” și susținută de Biroul de Legătură al Parlamentului European.
Potrivit eurodeputatului Grapini, schimbarea în societate poate să vină prin implicarea cetățenilor, pe principiul “omul potrivit, la locul potrivit”, prin solidarizarea în jurul adevărului și a dreptății, prin asumarea de a face lucruri bune și pentru alții, nu numai pentru tine!
„Nu este suficient să fiți curioși, trebuie să îndrăzniți și să acționați. Nu este suficient să fim revoltați în societate, degeaba ne revoltăm dacă nu ne și implicăm, sesizăm, spunem lucrurilor pe nume, și spunem și care sunt soluțiile pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm. Doar prin implicarea fiecăruia dintre noi în societate, putem să schimbăm lucrurile în direcția dorită!”, a punctat, în intervenția sa, Maria Grapini.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.