Economiștii, mesaj tranșant: Prețurile apartamentelor vor scădea cu 50% în următorii doi ani!

Prețurile apartamentelor vor scădea cu 50% în ultimii doi ani, conform economistului Radu Georgescu. Acesta consideră că prețurile din țara noastră sunt mult prea mari și că au crescut exagerat în ultimii 20 de ani, raportat la salariu.

Deși mulți analiști sunt de părere că prețurile la apartamente vor crește în România, economistul Radu Georgescu este de părere că apartamentele sunt exagerat de scumpe și că prețurile vor fi mult mai mici în viitor, informează Romaniatv.net.

„Sunt unii care îmi spun că apartamentele din Romania sunt ieftine. Eu cred că sunt exagerat de scumpe. Alții îmi spun că preturile la apartamente vor crește. Eu cred că în următorii 2 ani vor scădea cu până la 50%”, a precizat Radu Georgescu.

În anul 2000, economistul și-a cumpărat un apartament cu două camere în cartierul bucureștean Drumul Taberei cu doar 6.000 de dolari, în contextul în care salariul său era de 500 de dolari. Astfel, acesta a avut nevoie de numai douăsprezece salarii pentru a achiziționa un apartament, în acest moment diferența fiind mult mai mare.

Apartamentul lui Radu Georgescu a ajuns să coste 100.000 de euro în acest moment, adică salariul pe 10 ani al unui contabil junior, estimat de economist la 800-900 de euro. În acest context, prețul este unul foarte piperat, deși mulți nu consideră asta.

„Acum, același apartament costa 100.000 euro, adică salariul pe 10 ani al unui contabil junior. Cum poți să spui că apartamentele în România sunt ieftine? Ce matematică este asta? În anul 2005, băncile au descoperit oul de aur”  se numește creditul ipotecar.

Băncile au început să spună: Ai economisit 2.000- 3.000 euro? Nicio problemă. Îți dăm noi un credit de 30.000 euro și îl plătești în 30 de ani. Wow. Perfect. Luăm credit”, a continuat economistul.

Acest credit imobiliar, consideră economistul, este în beneficiul băncilor care încasează dobânzi foarte mari pentru creditele ipotecare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.