Maria Grapini, întâlnire importantă, la Bruxelles, cu Maros Sefcovic, care va deține în noul mandat funcția de comisar european pentru comerț și securitate economică! Eurodeputatul i-a propus comisarului Sefcovic rezolvarea unor probleme stringente!

În calitatea sa de vicepreședintă a comisiei pentru piață internă și protecția consumatorilor din Parlamentul European, eurodeputatul Maria Grapini a avut, miercuri, la Bruxelles, o întâlnire „foarte pragmatică” cu actualul vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, Maros Sefcovic, cel care va deține, în noul mandat, funcția de comisar european pentru comerț și securitate economică (inclusiv politica vamală) și comisar pentru relații interinstituționale și transparență.

“Domnul comisar Maros Sefcovic se va ocupa de securitatea economică și a comerțului. Are o experiență vastă, fiind comisar încă din anul 2009. Este profesor de drept și o persoană extrem de bine pregatită pe acorduri comerciale și politică externă!”,  a punctat, la finalul întâlnirii, eurodeputatul Grapini.

În cadrul discuțiilor, Maria Grapini a propus rezolvarea câtorva probleme importante, pe care comisarul Sefcovic ar trebuie să le ia în calcul în următorii cinci ani. Printre acestea, se numără impunerea standardelor europene în toate acordurile comerciale, pentru a nu fi condiții diferite pentru producătorii europeni față de cei din țări terțe.

Alocarea de fonduri pentru cercetare și inovare, pentru IMM-urile care încep afaceri în producția de accesorii, componente și subansamble, necesare produselor finite realizate în UE, și care acum sunt importate din țări terțe, a reprezentat o altă problemă importantă ridicată, în cadrul întrevederii, de eurodeputatul Grapini.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a militat pentru modificarea directivelor privind achizițiile (pentru a facilita accesul IMM-urilor la acestea) și a plăților întârziate, dar și elaborarea unor măsuri concrete pentru creșterea coeziunii și eliminarea decalajelor economice și sociale între statele membre.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.