Eurodeputatul Maria Grapini s-a întâlnit, la Bruxelles, cu ambasadorul Japoniei la UE: “Sunt onorată să reprezint România, în întâlnirile oficiale, ca membră a Parlamentului European!”

Europarlamentarul Maria Grapini a avut, miercuri, la Bruxelles, o zi plină de întâlniri, dintre care două sunt extrem de relevante și arată implicarea Mariei Grapini în susținerea intereselor României la nivel internațional.

După întâlnirea cu comisarul desemnat pentru comerț și securitate economică, Maros Sefcovici, eurodeputatul Grapini a avut o întâlnire cu ambasadorul Japoniei la UE, Excelența Sa, Kazutoshi Aikawa.

“Sunt onorată să reprezint România, în întâlnirile oficiale, ca membră a Parlamentului European. Și pentru ca vor fi persoane care vor spune ca nu au importanță asemenea întâlniri, doresc să le spun că imaginea de țară este cel mai important lucru în dezvoltarea relațiilor internaționale, care pot duce la creșterea economică a României și bunăstarea românilor. Spun acest lucru după o experiență, de peste 30 de ani, ca industriaș”, a precizat Maria Grapini.

De menționat faptul că, la finele anului trecut, europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a efectuat, împreună cu colegii săi din comisia pentru transport și turism (TRAN) a PE, o vizită în Japonia, în perioada 31 octombrie-2 noiembrie.

“În calitate de membră a Comisiei pentru transport și turism a PE, am fost în delegație, în Japonia. Întâlnirile au fost la nivel înalt, la Parlamentul Japoniei, dar și cu conducerea unor companii si institute de cercetare în domeniul transportului aerian si feroviar. Am avut, de asemenea, o întalnire cu Excelența Sa, Ambasadorul României în Japonia. Excelența japoneză în domeniul transporturilor ar trebui să ne determine să intensificăm și să dezvoltăm relațiile cu Japonia, în domeniul investițiilor în infrastructura rutieră, feroviară și aviatică. Am putea, de exemplu, cu un partener japonez, sa cartografiem toate podurile rutiere, dar și să programăm refacerea și să asigurăm mentenanța podurilor din țara noastră“, a concluzionat, la finalul acelei importante vizite, eurodeputatul Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.