Eurodeputatul Maria Grapini a cerut Comisiei Europene să dea dovadă de pragmatism, pentru a asigura funcționarea reală a Pieței Unice: ”Știți, oare, cât a pierdut o țară care, de 17 ani, nu este în Spațiul Schengen?”

Europarlamentarul Maria Grapini, vicepreședinte al Comisiei pentru Piața Internă, a solicitat, în plenul PE de la Strasbourg, Comisiei Europene, să dea dovadă de pragmatism, pentru a asigura funcționarea reală a Pieței Unice!

Eurodeputatul Grapini a punctat, în cadrul unei intervenții ferme, în prezența fostului premier al Italiei, Enrico Letta, autorul „Raportului Letta” privind viitorul Pieței Unice, fragmentarea actuală a Pieței Interne a Uniunii Europene, menționând pierderile suferite de România, din cauza neacceptării în Spațiul Schengen.

„În primul rând, vă felicit. Este o radiografie corectă, care conține și măsuri concrete. V-aș întreba, însă, dacă estimați dumneavoastră, oare cât din acest Raport se va aplica, pentru că, iată, noua Comisiei nu are un comisar, nu există un portofoliu pentru Piața Internă. Cine se mai ocupă atunci de Piața Internă? Cum să ne ducem la măsurile concrete pe care le-ați enumerat dumneavoastră? Putem vorbi de o Piață unică, acum?”, a precizat Maria Grapini.

De asemenea, eurodeputatul Grapini a reiterat pierderile suferite de România, în contextul neintrării în Spațiul Schengen terestru, și a cerut elaborarea, cu pragmatism, a unor măsuri care să conducă la rezultate concrete și, implicit, la o viață mai bună o oamenilor.

”Știți, oare, cât a pierdut o țară care, de 17 ani, nu este în Spațiul Schengen și are costuri la transport? Știți cât a pierdut economia țării mele, România? Acum, când vorbim, avem îngrădirea granițelor, chiar în interiorul Spațiului Schengen!”, a mai spus Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.