Eurodeputatul Maria Grapini a fost, marți, la Strasbourg, gazda unei importante conferințe pe tema “Reziliența la apă-modelarea acțiunii colective”!

Europarlamentarul Maria Grapini a fost, marți, la Strasbourg, gazda unei importante conferințe pe tema “Reziliența la apă – modelarea acțiunii colective”!

„În calitate de vicepreședintă a Comisiei pentru piața internă și protectia consumatorilor din Parlamentul European, dar și ca membră a Comisiei pentru agricultură, voi susține măsurile pentru reziliența apei și protejarea acestei resurse, esențială pentru viată! Apa este o resursă cheie pentru natură, pentru viață! Dezbaterile au fost în direcția susținerii apelului Comisiei Europene -“Acordul albastru al UE”!”, a precizat, la finalul conferinței, eurodeputatul Grapini.

De menționat faptul că Strategia de reziliență la apă, anunțată de președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, în noile principii ale orientărilor politice ale Comisiei pentru 2024-2029, arată că cererea pentru un “acord albastru al UE” este auzită și câștigă teren. În același timp, douăzeci și unu de state membre ale UE au cerut recent Comisiei Europene „să se asigure că apa va fi o prioritate de top în agenda europeană, în următorii ani”. Adăugând acest impuls, un nou studiu al Oficiului European de Brevete (EPO) dezvăluie că Europa este lider la nivel global în dezvoltarea tehnologiilor apei. Studiul arată că 40% dintre invențiile în tehnologiile legate de apă provin de la solicitanți europeni, Germania, Franța și Marea Britanie fiind în fruntea acestei inovații.

Concluzia este că viitorul industrial al Europei depinde de apă, lucru întărit de un eurobarometru recent care arată că europenii susțin, în mod covârșitor, acțiuni mai puternice în problemele legate de apă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.