Sindicaliștii din Educație critică birocrația procedurilor privind bursele școlare!

Sindicaliștii din învățământ se plâng de birocrația procedurilor privind bursele școlare, care, în opinia lor, ”a fost cea mai mare problemă la început de anul școlar”.

Birocrația îngroapă România? Evident, nu poate fi dat un răspuns tranșant, însă, cel puțin în educație, lucrurile nu se prezintă deloc încurajator. Asta susțin sindicaliștii, potrivit cărora birocrația procedurilor privind bursele școlare ”a fost cea mai mare problemă la început de anul școlar”.

Cadrele didactice susțin spusele liderului de sindicat. Un învățător din Comisia de Acordare a Burselor a declarat pentru Edupedu.ro, sub protecția anonimatului, că ”sunt unele lucruri care ne solicită competențe juridice, pe care noi nu le avem”. Cadrul didactic a adăugat că ”pentru a le rezolva cu responsabilitate și a nu avea ulterior reclamații, trebuie să citim, să parcurgem nenumărate documente oficiale, metodologii”.

Așadar, birocrația și chiar unele chestiuni de competență sunt la ordinea zilei pentru cei aflați în comisiile de acordare a burselor. ”Sunt unele lucruri care ne solicită competențe juridice, pe care noi nu le avem. Pentru a le rezolva cu responsabilitate și a nu avea ulterior reclamații, trebuie să citim, să parcurgem nenumărate documente oficiale, metodologii pentru a putea analiza dosarele și a da niște rezoluții corecte, pentru că este vorba despre bani. Și când este vorba despre bani, cum să vă spun, întotdeauna e bine să fii atent, dar cu atât mai mult în acest caz, fiindcă toată lumea este dispusă și disponibilă și foarte atentă când trebuie să reclame”, spune cadrul didactic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.