Cum să alegi flori artificiale care arată natural: Sfaturi și trucuri utile

Dacă vrei flori artificiale care să aibă un impact vizual puternic, trebuie să acorzi atenție mai multor detalii pentru-a obține un aspect cât mai natural. Există câteva aspecte extrem de importante pe care este bine să le urmărești atunci când cumperi astfel de flori, dar și atunci când le folosești în diverse aranjamente florale.

Materialul și textura

Calitatea florilor artificiale depinde, în mod clar, de materialul folosit pentru realizarea lor. Există câteva opțiuni populare:

  • Mătase. Mulți designeri apreciază variante de flori artificiale din mătase, deoarece pot reda detalii fine și culori apropiate de realitate. N-ai nevoie de vase opace, pentru că tulpinile pot fi tăiate și adaptate la vedere. Totuși, prețul mai ridicat poate fi un dezavantaj pentru unii.
  • Latex. Se folosește cu precădere în cazul plantelor ce trebuie să imite grosimea și flexibilitatea reală a petalelor[6]. Latexul oferă un efect de “real-touch,” iar detaliile pot fi surprinzător de fidele.
  • Spumă. Chiar dacă petalele din spumă nu arată mereu foarte autentic, acestea pot fi integrate printre alte flori mai realiste pentru-a crea volum și a diversifica texturile.

Înainte să le achiziționezi, caută să simți materialul și să observi dacă suprafața petalelor reușește să imite aspectul mat sau semi-mat al florilor adevărate. Uneori, prea mult luciu trădează imediat că e vorba de flori false.

E recomandat să eviți florile cu aspect plasticat. Observă marginile petalelor: în natură, acestea nu sunt uniforme și pot avea variații subtile de culoare. Un mic truc e să verifici dacă există acele detalii fine, precum nervurile delicate și zone cu nuanțe ușor mai deschise sau mai închise.

Culorile

Culorile și saturația trebuie examinate și ele cu atenție. Dacă vezi un roșu țipător care nu prea există în natură, este indicat să cauți altceva. . Combină corect flori cu tonuri similare sau complementare, pentru un echilibru cromatic mai apropiat de real.

Florile foarte strălucitoare și cu o acoperire uniformă de culoare nu par reale. Un trandafir adevărat poate avea petale cu ușoare variații sau umbre, așa că urmărește aceste particularități. Alege pentru tulipani, de pildă, nuanțe pastelate ori degradeuri ușoare.

Aranjamentul

Nu doar calitatea florilor contează, ci și modul în care le aranjezi. Nu amplasa totul prea simetric și nu lăsa tulpinile la aceeași înălțime.

  • Ajustează lungimea și “desfă” tulpinile! Ai putea să utilizezi un clește de tăiat sau un dispozitiv de tăiere metalic pentru a scurta tulpinile, mai ales dacă pui aranjamentul într-o vază transparentă. Dacă folosești un vas opac, uneori e mai simplu să îndoi tulpinile și să le aranjezi la înălțimi diferite.
  • Desfă frunzele și petalele îndoite la transport
  • Înclină ușor florile, ca să pară că “cresc” diferit
  • Combină flori de dimensiuni și tipuri variate

Întreținerea

Florile artificiale n-au nevoie de apă, dar intemperiile sau depozitarea necorespunzătoare le pot deteriora în timp. Șterge praful folosind o lavetă moale ori un spray special pentru suprafețe delicate. Dacă folosești un aranjament pe terasă, asigură-te că-l protejezi de soare direct, fiindcă unele vopsele se pot decolora.

Dacă n-ai de gând să le folosești zilnic, ar fi bine să le depozitezi într-un loc întunecat și uscat. Părțile mai sensibile, cum ar fi petalele din spumă, pot fi așezate în cutii ori pungi care nu le presează.

Respectând câteva sfaturi simple, te poți bucura de aranjamente florale excelente, investind în flori cu o durată de viață uriașă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.