Ziua îndrăgostiților este celebrată de Opera Națională București prin interpretarea lirică a marilor povești de iubire ale umanității!

În perioada 10-16 februarie 2025, Opera Națională București celebrează Ziua îndrăgostiților prin montarea unora dintre cele mai faimoase povești de iubire din repertoriul liric universal: Cenușăreasa de Serghei Prokofiev (12 februarie), Trubadurul de Giuseppe Verdi (13 februarie) și Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini (15-16 februarie). În plus, pe 14 februarie, Opera Națională București vă invită să asistați, de la ora 18:30, la un Concert de Ziua îndrăgostiților, în care vom putea admira câteva dintre duetele lirice celebre ale umanității cântând iubirea.

Cenușăreasa (de Serghei Prokofiev) – miercuri, 12 februarie, ora 18:30

Sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, baletul Cenușăreasa de Prokofiev este o arhicunoscută poveste de basm și o nemuritoare lecție de iubire, care preaslăvește tuturor generațiilor de spectatori triumful binelui, puterea dragostei și speranța care poate transforma chiar și cele mai grele încercări într-un final fericit. Unul dintre cele mai cunoscute balete din toate timpurile, Cenușăreasa de Prokofiev este un spectacol pentru toate vârstele, care recreează o radiografie a diferențelor sociale care evidențiază contrastul dintre bogăție și simplitate, dintre privilegiu și lupta pentru supraviețuire, oferindu-ne, în același timp, o lecție despre speranță și dreptate.

Trubadurul (de Giuseppe Verdi) – joi, 13 februarie, ora 18:30

Având libretul scris după tragedia dramatică El trovator de Antonio Garcia Gutiérrez (publicată la 1836), povestea operei Trubadurul se consumă în Spania secolului XV și se centrează pe relația complicată dintre contele Alvaro de Luna, trubadurul Manrico și contesa Leonora (de care amândoi bărbații sunt îndrăgostiți). Desigur, intriga poveștii nu se rezumă la gelozia pe care contele de Luna o resimte la adresa rivalului său, trubadurul Manrico (pe care și Leonora, la rândul ei, îl iubește), motiv pentru care vă invităm în sala de spectacole a Operei Naționale București pentru a descoperi desfășurarea acestei minunate compoziții verdiene. Cu atât mai mult cu cât puține opere conțin atât de multe arii celebre precum Trubadurul verdian.

Bărbierul din Sevilla (de Gioachino Rossini) – sâmbătă-duminică, 15-16 februarie, ora 18:30

Inspirată de piesa de teatru Le Barbier de Séville de Beaumarchais, opera omonimă a fost compusă de Gioachino Rossini într-un timp extrem de scurt (doar 13 zile) și recreează o stare excepțională de bună dispoziție, în sala de spectacol, pentru că îi readuce în lumina reflectoarelor pe fermecătorul bărbier spaniol Figaro (plin de umor, curajos și romantic), pe îndrăgostitul și neliniștitul conte Almaviva, pe preafrumoasa Rosina și pe posesivul doctor Bartolo. Bărbierul din Sevilla a rămas în repertoriul universal al marilor teatre lirice de pretutindeni atât pentru remarcabila poveste conturată de personaje adorate de marele public cât și pentru acțiunea acesteia de un comic extraordinar.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.