Art-terapie pentru copii cu boli rare

Copiii cu boli rare și boli din spectrul autist – în număr de 45, cu vârste cuprinse între 2  și  18  ani  –  de  la  Centrul  NoRo  din  Zalău  au  fost  incluși  în  proiectul  „ArtRARE în continuare”, derulat  începând cu 15 februarie 2015. Proiectul este finanțat prin programul MOL pentru sănătatea copiilor, aflat la a șasea ediție, în valoare de aproape 20.000 de lei, din care nerambursabili puțin peste 14.700 de lei.

Copiii vor participa la activități de stimulare a experiențelor pozitive prin terapie prin artă: instrumente vizuale, muzică, activități de auto-exprimare creativă si weekenduri terapeutice, adresate întregii familii.

Scopul proiectului este  dezvoltarea prin art-terapie  a  capacităților sociale  și  emoționale a copiilor cu dizabilități produse de boli rare și din spectrul autist.

Activitățile de art-terapie constau în câte o ședință de 90 de minute pe zi din cele trei tipuri de  terapii:  terapia  prin  arte  plastice,  meloterapia  și  terapia  prin  dans  și  mișcare.  În weekendurile terapeutice se vor desfășura activități în comun cu părinții, pentru a înțelege mai bine bazele terapiei prin artă. (D. D. M.)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.