Udrea cere să fie mutată în arest la domiciliu
Elena Udrea depune astăzi prima cerere de eliberare. Avocaţii cer Înaltei Curţi să o lase în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Până la primul termen însă, Udrea speră să ajungă şi faţă în faţă cu denunţătorii săi. Fostul ministru nu a fost deocamdată confruntat cu niciunul dintre cei pe care îi acuză de denunţ calomnios.
Avocaţii Elenei Udrea urmează să depună luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cererea de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar. Termenul de judecată ar putea fi stabilit, cel mai devreme, la sfârşitul acestei săptămâni, relatează Romaniatv.net.
Între timp, Udrea speră ca procurorii să aprobe confruntarea cu denunţătorii săi: fostul ei consilier Ştefan Lungu, fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi omul de afaceri Adrian Gărdean.
Udrea a fost arestată miercurea trecută pentru 30 de zile, ea fiind acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute”.
Mandatul de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.
Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe mai multe imobile şi pe câteva milioane de lei din averea Elenei Udrea, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul celorlalţi inculpaţi din dosarul „Gala Bute”, declara avocatul Marius Striblea.