Aurescu îi apără pe tehnocrații din politică

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, i-a caracterizat, joi, „neserioși” pe cei care spun că a fi tehnocrat este un dezavantaj, șeful diplomației române apreciind că tehnocrații sunt profesioniști și pricepuți în ceea ce fac, iar România are nevoie de astfel de oameni.

„Ca ministru tehnocrat, vă rog să deveniți profesioniști veritabili, pentru că sunt unii care cred că a fi tehnocrat sau profesionist este un dezavantaj. Dimpotrivă, eu cred că cei care spun acest lucru sunt neserioși, poate nu au trecut examenul la Drept Roman. Asta înseamnă de fapt să fii tehnocrat și profesionist: să fii priceput în ceea ce faci, să știi să rezolvi problemele, să duci țara înainte. România are nevoie de elite, de oameni conștiincioși și serioși, are nevoie de oameni care să își facă datoria, să ducă la bun capăt proiectele pe care le încep, să lase ceva durabil în urma lor. Până la urmă suntem ceea ce facem și lăsăm durabil în urma noastră, fie că e vorba de un proces câștigat, de un tratat bine negociat, de o hotărâre de instanță corectă, de un contract bine făcut”, a declarat Bogdan Aurescu, în discursul susținut la Facultatea de Drept a Universității București, cu ocazia deschiderii anului universitar 2015 — 2016, informează Agerpres.

El a subliniat că tinerii de valoare, „cei care cred în excelență” trebuie încurajați către o carieră diplomatică, precizând că a constatat „cu bucurie”, în ultima perioadă, un interes în creștere pentru acest domeniu.

„Încurajez calea spre o carieră diplomatică a tinerilor de valoare, a celor care cred în excelență, a tinerilor capabili să înțeleagă și să contribuie la gestionarea multelor provocări și a temelor majore pentru politica externă românească”, a afirmat Bogdan Aurescu.

Șeful diplomației i-a sfătuit să se întoarcă în România pe tinerii care aleg să plece în străinătate pentru a-și completa studiile. Ministrul le-a transmis că țara are nevoie de ei, la fel cum cetățenii acesteia au nevoie de „o Românie eficientă, sigură, respectată”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.