Răzvan Horia Mironescu, proiecte ambițioase pentru Sectorul 6!

Prestația deputatului PNL, Răzvan Horia Mironescu, în Parlamentul României este una lăudabilă. Vicelider al grupului parlamentar PNL, dar și vicepreședinte al comisiei pentru industrii și servicii, Mironescu rămâne, la trei ani de mandat, unul dintre cei mai activi deputați. Aproape 100 de luări de cuvânt, declarații politice, întrebări și interpelări, de la tribuna Camerei, zeci de inițiative legislative care l-au avut inițiator sau coinițiator, toate acestea dublate de o prezență la fel de activă în mijlocul locuitorilor din sectorul 6.

Deși a fost ales ca deputat în colegiul 26 Militari din sectorul 6, Mironescu și-a deschis larg ușile biroului său parlamentar de pe strada Cernișoara tuturor celor care îi solicită ajutorul. Vorbim de audiențe săptămânale, de sute de petiții înregistrate la cabinetul său parlamentar, de mii de ore de discuții cu cetățenii care au găsit mai mereu în acesta un apărător al intereselor lor.

Un politician care se bucură de credibilitate, așa cum este Mironescu, are, indiscutabil și mulți dușmani. În politică și nu numai. Cei care nu îl vor în fruntea Primăriei Sectorului 6 caută să-l discrediteze. Cei care vor să pună mâna pe Primăria sectorului 6 îl atacă furibund. Practic, Răzvan Horia Mironescu, un apropiat al actualului primar liberal al sectorului 6, Rareș Mănescu, devine automat ținta tuturor contestatarilor lui Mănescu. În ciuda acestor atacuri, Mironescu are argumentul susținerii cetățenilor din sector, al tuturor celor care vor să vadă că sectorul 6 va fi, în sfârșit, unul modern, la standarde europene.

Cu fiecare ocazie, Răzvan Horia Mironescu expune, cu argumentele de rigoare, realizările actualului primar. Recunoaște că acesta a avut o relație de comunicare deficitară cu cetățenii, iar consecințele sunt evidente. Rareș Mănescu ar fi trebuit, crede Mironescu, să comunice și să interacționeze mai mult cu cetățenii! Cu toate acestea, există proiecte demarate de Mănescu care vor fi continuate de Mironescu în cazul în care va fi ales primar!

De altfel, Mironescu cunoaște foarte bine situația din sectorul 6. Cunoaște foarte bine care sunt limitele, dar și posibilitățile de interacțiune între administrația centrală și cea locală, totul concentrându-se, după cum susține acesta, în jurul interesului cetățeanului.

Mironescu a fost printre puținii care au avut curajul să critice activitatea primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, cel care cocoțat pe notorietatea de care se bucura s-a crezut intangibil. Era riscant să ai „tupeul” să-l critici pe Oprescu, cel care era ca și reales la Primăria Generală a Capitalei. Iar Mironescu a făcut acest lucru! A criticat dur decizia lui Oprescu de a lua înapoi un teren atribuit Primăriei Sectorului 6, teren pe care ar fi trebuit construit mult doritului spital din acest sector! A criticat dur modul în care Oprescu a sfidat locuitorii sectorului 6, evitând sistematic să demareze vreun proiect major de infrastructură în acest sector! Dar ce șanse puteai să ai într-o divergență cu „independentul „ Oprescu, susținut furibund de USL și mai apoi PSD? Cu toate acestea, Mironescu a făcut-o!

Programul lui Mironescu pentru sectorul 6 este unul ambițios. Acesta a spus în numeroase rânduri că promite doar ce poate face, în contextul în care cunoaște foarte bine care sunt problemele cu care se confruntă fiecare cartier, fiecare stradă. Să ai decența de a nu te aventura în promisiuni irealizabile nu este puțin!

Curățenia, locurile de joacă pentru copii, întărirea siguranței cetățeanului, inventarierea juridică a tuturor terenurilor din sector, rezolvarea gravelor problemele de infrastructură, sistem de supraveghere video în principalele zone și susținerea cu fondurile necesare a unităților de învățământ din sector reprezintă priorități de la care Mironescu promite nu va face rabat.

De asemenea, lărgirea Prelungirii Ghencea și Pasajul denivelat peste centură la Domnești ; legătura  Str. Brașov – Șos Alexandrei prin pasaj denivelat peste Bd. Ghencea; finalizarea lucrărilor la Magistrala 5 Metrou și nu în ultimul rând finalizarea extinderii centurii de vest a Capitalei la 4 benzi de circulație, dar și legătura Șos Virtuții – Autostrada A1 în vederea diminuării traficului pe Bd Iuliu Maniu, reprezintă proiecte majore ale programului lui Răzvan Horia Mironescu.

În mod cert, Mironescu nu poate mulțumi pe toată lumea. În mod cert, există persoane care i-au trecut pragul biroului parlamentar a căror problemă/probleme nu și-a/și-au găsit rezolvarea. Un deputat nu poate face minuni! Dar se poate implica, în limita prerogativelor sale, în rezolvarea unei situații. Cunosc parlamentari, nu puțini, care nu au acordat nici măcar o audiență! De altfel, Mironescu avea alternativa mult mai ușoară să își continue activitatea de deputat. Un loc eligibil pe viitoarele liste PNL nu reprezenta o problemă!

Implicarea sa într-o campanie electorală extrem de dificilă arată că unii politicieni vor să facă mai mult pentru oameni! Chiar cu riscul de a pierde o confruntare electorală. Nu este cazul, sunt convins, al lui Mironescu, cel care continuă să mizeze pe sprijinul cetățenilor!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.