Ungaria vrea să pună monopol pe alcool

După ce în luna iunie a anului trecut a introdus un monopol de stat pe vânzarea cu amănuntul a tutunului, Guvernul ungar vrea să adopte un act legislativ prin care să introducă monopol de stat și pentru vânzarea de băuturi alcoolice, informează un articol publicat joi în cotidianul Napi Gazdaság, preluat de MTI.

Citând surse din interiorul Guvernului, Napi Gazdaság susține că proiectul de monopolizare a vânzărilor de băuturi alcoolice a fost finalizat iar Guvernul de la Budapesta a demarat deja discuțiile cu jucătorii de pe piață care vor fi afectați de această decizie. Potrivit noului sistem, băuturile alcoolice vor fi disponibile numai în magazine aprobate de către stat, la fel cum vânzările de țigarete sunt permise numai în magazinele Nemzeti Dohánybolt.

Potrivit unui studiu publicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), populația Ungariei a consumat, în medie, 13,3 litri de alcool per persoană în 2010, un consum mai mare fiind înregistrat doar în alte șapte state din întreaga lume.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.