Declaraţia de impozit pe profit ar putea fi modificată

0

Formularul 101 prin care contribuabilii platesc impozitul pe profit ar putea fi schimbat, dupa ce un act normativ in acest sens a fost lansat ieri in dezbatere publica pe site-ul ANAF. Printre principalele modificari se numara faptul ca ar putea fi inscrisa in declaratie suma ce reprezinta scutirea de la plata impozitului pe profit care se aplica intre 1 iulie 2014 si 31 decembrie 2016.

ANAF a lansat in dezbatere publica un proiect de ordin pentru modificarea Ordinului ANAF nr. 1950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa. Conform actului, formularul 101 „Declaratie privind impozitul pe profit” si instructiunile sale de completare s-ar putea schimba.

Printre principalele noutati propuse de Fisc se numara introducerea unor noi categori de venituri si cheltuieli care vor trebui inscrise in formularul 101, precum si a sumei ce reprezinta scutirea de la plata impozitului pe profit care se aplica din 1 iulie 2014.

Mai exact, formularul 101 urmeaza sa cuprinda o detaliere clara a veniturilor din dividende care trebuie raportate, acestea fiind grupate in functie de persoana de la care sunt primite.

Citeşte mai mult pe avocatnet.ro

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.