Dan Cristian Popescu, un deputat fidel locuitorilor sectorului 2!
Deputatul Dan Cristian Popescu este unul dintre cei mai credibili tineri politicieni. Aflat la primul mandat de deputat, Popescu a arătat, încă din prima zi a mandatului său, că apără interesele locuitorilor sectorului 2, cei care l-au trimis în Parlament pentru a le apăra interesele.
Despre activitatea biroului său parlamentar sunt, spre deosebire de alţi colegi deputaţi sau senatori, multe de spus. Politica unui dialog continuu cu cetăţenii sectorului 2 este de notorietate. Scopul acestui dialog este clar şi vizează punerea la curent a acestuia cu nevoile şi problemele cu care se confruntă cetăţenii din sector şi din întreaga Capitală. Întrevederile au loc atât cu deputatul Popescu, cât şi cu persoanele competente, din cadrul biroului său parlamentar, în domeniul care vizează problema cu care cetăţeanul se confruntă. Mai mult, pentru realizarea mapelor de lucru în cazurile semnalate s-au organizat numeroase deplasări şi întâlniri la faţa locului, fapt care a ajutat staff-ul deputatului în a fi eficient şi operativ în rezolvarea diferitelor problemelor. Implicarea lui Popescu a fost totală în toate speţele rezolvate! Spre exemplu, numai în a doua jumătate a anului trecut au fost întocmite 26 de memorii şi sesizări către instituţiile statului, în special Primăria Sectorului 2, pentru rezolvarea problemelor ridicate în timpul programului de audienţe. În acelaşi interval de timp, au fost acordate nu mai puţin de 177 de audienţe, dintre care 77 pentru asistenţă juridică şi patru pentru accesarea de fonduri europene.
Numai cuvinte frumoase sunt de spus şi în cazul Fundaţiei Dan Cristian Popescu.
Înfiinţată în 2011, Fundaţia Dan Cristian Popescu are ca principal obiectiv promovarea unor metode de educaţie non-formală, şi prin aceasta, să ofere celor interesaţi de propria evoluţie şi dezvoltare personală şansa de a participa gratuit la cursuri, workshop-uri, ateliere şi evenimente cultural-educative.
Ca urmare a măsurilor neinspirate adoptate de către guvernanţi în perioada de după 1989 cu privire la învăţământ s-a făcut simţită o nevoie acută de pregătire suplimentară a elevilor în afara cadrului de educaţie instituţionalizată. Astfel, Fundaţia Dan Cristian Popescu a venit în întâmpinarea acestor nevoi organizând cursuri de pregătire pentru examene la diferite discipline.
Evenimentele desfăşurate, prin intermediul acestei Fundaţii, sunt numeroase.
Vă vom prezenta doar câteva dintre acestea: cursul de artă fotografică, dezbateri pe diferite teme politice, workshop-uri de dezvoltare personală şi curs de limba engleză. Seria de evenimente desfăşurate sub sigla „Ceaiul civic” şi „Ghid de inspiraţie pentru dependenţii de succes” a prilejuit dezbateri pe teme actuale de larg interes şi au adus în atenţia publicului personalităţi cu notorietate.
De altfel, Fundaţia a sponsorizat publicarea unei cărţi intitulată “Legende antice” a autorului Răzvan Gheorghe Gabriel. Mai mult, în luna noiembrie a anului trecut a avut loc Festivalul de Film Studenţesc dedicat memoriei maestrului Geo Saizescu în cadrul căruia Fundaţia Dan Cristian Popescu a decernat premiul pentru cel mai bun rol feminin Mariei Mitu şi premiul pentru cel mai bun rol masculin lui Gabriel Costin.
Printre alte evenimente organizate de această Fundaţie mai enumerăm “Academia micilor matematicieni”, Cupa Sfântului Andrei”, „Vara asta politica înseamnă educaţie” ( care a cuprins cursuri de limba engleză, atelier de mozaic, cursuri de tehnică şi artă fotografică, pregătire gratuită pentru Bac şi consiliere psihologică ), „Bucureştiul, dincolo de aparenţe”, „Ţi-e sete de cunoaştere? „ şi nu în ultimul rând lansări de carte.
De altfel, Fundaţia continuă şi în acest an proiectul educativ început cu trei ani în urmă oferind de la o etapă la alta resurse tot mai bogate. Au fost pregătite o paletă diversificată de cursuri, noi ateliere şi workshop-uri, în cadrul cărora, alături de lectori experimentaţi, vor avea şansa de a preda în premieră şi tineri studenţi, masteranzi sau alte persoane dornice să împărtăşească publicului larg din experienţa proprie.