Pacientul transportat la Victor Babeș nu are Ebola

0

Bărbatul de 33 de ani din Galați care a fost adus marți cu o ambulanță la Spitalul „Victor Babeș” din București nu are Ebola, a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al unității medicale, Simin Florescu.

Potrivit medicului, starea pacientului este relativ bună, urmând să fie evaluat din toate punctele de vedere în cursul acestei zile.

Pacientul s-a întors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatorială, țară afectată de epidemia de Ebola și a fost trimis marți de urgență cu o ambulanță de la Spitalul de Boli Infecțioase Galați către Spitalul „Victor Babeș” din București.”‘Este vorba de un pacient care a fost diagnosticat cu malarie la București, dar s-a externat pe propria răspundere și s-a întors în Galați. I s-a făcut din nou rău și pacientul susține că el nu crede că ar fi malarie, deoarece a mai avut opt episoade ale bolii și cunoaște simptomele. Acum susține că ar avea o gripă, dar și Ebola se manifestă ca o gripă, ce-i drept. Îl transportăm la București, la Victor Babeș, pentru a se stabili diagnosticul cu certitudine”, declara marți asistenta Valentina Toniță, de la Serviciul Județean de Ambulanță Galați.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.