Zuckerberg vrea Facebook “la fel de vitală ca energia electrică”
Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a declarat că îşi doreşte ca platforma pe care a creat-o să devină la fel de vitală ca energia electrică, scopul său fiind totodată acela ca reţeaua de socializare să fie „ziarul personalizat perfect pentru fiecare persoană din lume”.
Miliardarul în vârstă de 30 de ani Mark Zuckerberg, cofondator şi director executiv al Facebook, a participat vineri, la sediul central al companiei pe care a creat-o, la prima sa sesiune de întrebări şi răspunsuri, vorbind despre numeroase aspecte referitoare la reţeaua de socializare, dar şi despre chestiuni personale, informează Mediafax.
În acest context, Mark Zuckerberg a declarat că îşi doreşte ca Facebook să devină la fel de indispensabilă precum electricitatea, precizând că scopul său nu a fost niciodată acela ca reţeaua de socializare pe care a creat-o să fie modernă şi captivantă.”Scopul meu nu a fost niciodată acela ca Facebook să fie cool. Eu nu sunt o persoană cool şi nu am încercat niciodată cu adevărat să fiu astfel. Modelul nostru pentru Facebook nu a fost niciodată acela de a încerca să facem ca această reţea să fie în mod special captivantă – am vrut doar să o facem utilă”, a spus Mark Zuckerberg.
El a vorbit şi despre evoluţia reţelei de socializare, de la înfiinţarea sa în 2004 şi până în prezent.
Potrivit lui Zuckerberg, la începuturile sale, Facebook găzduia în mod special scurte mesaje ale utilizatorilor. De asemenea, Zuckerberg estimează că până în 2020 cele mai multe postări pe Facebook vor fi clipuri video, pentru că aceste înregistrări ale unor momente din viaţa utilizatorilor au devenit mai uşor de realizat şi distribuit.
„Scopul nostru este să construim ziarul personalizat perfect pentru fiecare persoană din lume. Încercăm să personalizăm şi să arătăm utilizatorilor lucrurile care sunt cele mai interesante pentru ei”, a mai spus Mark Zuckerberg.
Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,35 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, fapt care înseamnă că aproape jumătate din populaţia conectată la internet la nivel mondial foloseşte această platformă măcar o dată pe lună, după cum relata la sfârşitul lunii octombrie publicaţia The Wall Street Journal.