Vin ninsorile!

0

Meteorologii anunţă o răcire a vremii, iar precipitaţiile vor căpăta forma de burniţe şi chiar ploi. Pe arii restrânse, îşi vor face apariţia ninsorile.

Marţi, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie în aproape toată ţara. Cerul e încărcat de nori în aproape toată ţara şi plouă pe arii relativ extinse în jumătatea vestică. Izolat, în sud-vest şi la munte aşteptăm şi peste 20 l pe mp. În celelalte regiuni, local, vor fi burniţe şi ploi slabe. În Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte. În primele ore va fi ceaţă în zonele extracarpatice. Suflă ceva mai tare în Câmpia de Vest şi la munte. Maximele vor fi de la 4 grade în nordul Moldovei până la 15 grade în Dealurile de vest.
Marţi, e o zi cu vreme mohorâtă. Norii acoperă cerul toată ziua, trecător plouă slab sau cade burniţă, iar dimineaţa sunt condiţii de ceaţă. Maximele vor fi în jur de 10 grade.

Miercuri avem parte încă de temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă în cea mai mare parte a ţării, dar şi de multe precipitaţii. Cerul va fi mai mult noros şi plouă pe arii extinse, îndeosebi în est şi în sud, unde aşteptăm şi cantităţi mai însemnate, în Moldova şi în Bărăgan, local, vor fi peste 20..25 l pe mp şi, izolat, chiar 35…40 l mp. Mai ales în noaptea următoare în Carpaţii Orientali şi în masivele înalte din Meridionali ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Local, vântul e mai turbulent, iar maximele pleacă de la 4 grade în nordul Moldovei şi ajung la 16 grade în sud-est.
Miercuri e încă o idee mai cald decât ar fi normal, cu 12..13 grade după amiază în termometre. Cerul va fi noros şi temporar va ploua.
Joi, iarna pare că vrea să se grăbească. În cea mai mare parte a ţării vremea se răceşte. Cerul e noros şi vor fi precipitaţii moderate cantitativ, mixte în Moldova şi mai ales ninsori la deal şi la munte. În celelate regiuni plouă, izolat mai însemnat cantitativ în sud. Local, vântul are intensificări, iar maximele vor fi între 2…3 grade în nordul Moldovei şi cel mult 12…13 grade în sudul extrem.
Joi, este o vreme închisă în Capitală, temporar va ploua, vântul îşi face simţită prezenţa, iar în termometre se adună 10..11 grade.
Vineri, vremea va fi închisă în jumătatea de sud-est a ţării, unde cad precipitaţii mixte pe arii extinse. În celelalte regiuni doar izolat va ploua, iar maximele vor fi între 2 şi 10 grade. În weekend, dar şi la începutul săptămânii viitoare vremea e mai rece decât în mod obişnuit şi mai aşteptăm precipitaţii slabe, mai ales ninsori, îndeosebi în jumătatea estică a ţării.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.