Liderul UPSC, Stelian Sima, declară război ipocriziei din politică (II)
Cotidianul „Cronica Română” prezintă partea a doua a interviului cu Stelian Sima, preşedintele Uniunii Populare Social Creştine, partid neparlamentar cu o doctrină de centru-dreapta. În acelaşi stil tranşant, fără ipocrizie şi duplicitate, Stelian Sima vorbeşte despre lacunele legii electorale, despre anomaliile votului electoral, despre cauzele decredibilizării clasei politice, despre jaful generalizat din ultimii 25 de ani, despre culoarul dreptei…
Din fericire pentru milioanele de români, există lideri politici, fie şi mai puţin cunoscuţi, precum preşedintele acestui partid, UPSC, Stelian Sima, animaţi de dorinţa de a face cu adevărat ceva pentru România şi care pot oferi soluţiile mult-aşteptate de recredibilizare a unei ţări, în care însăşi speranţa în ziua de mâine moare puţin câte puţin.
Migraţie politică, interese, corupţie. Clasa politică se decredibilizează accentuat. Nu mai există doctrină, responsabilitate, decenţă, ci doar interese de grup, de gaşcă politică.
Ce aşteptări poţi să mai ai de la un guvern care a legiferat traseismul politic, de la liderii partidelor politice parlamentare care au decimat şi decredibilizat „clasa politică”, cât timp avem o clasă politică grav afectată din cauza scandalurilor şi corupţiei ? se întreabă retoric preşedintele partidului Stelian Sima !…
Vă rog să comentaţi afirmaţiile dvs…
Dacă doriţi, cu mare plăcere !… Mai întâi, cum îţi permiţi tu ca premier sau guvern să dai o ordonanţă de urgenţă pentru 45 de zile prin care să promovezi migraţia politică ? De ce ? Aşa este democratic ? Aşa înţelege guvernul politica doctrinară şi ideologică ? Judecaţi dvs şi cititorii dvs. Eu dacă ma aflu în partidul Uniunea Populară Social Creştină, împreună cu domnul Gheorghe Iancu, secretarul general şi cu alţi lideri si membri de partid, este pentru faptul că avem aceeaşi ideologie pe care o respectam cu toţi şi… ne conducem după doctrina partidului, de centru dreapta, în centrul căreia stă cetăţeanul cu valorile şi interesele sale, nu după interese personale sau de grup. Aşa înţelegem noi politica docrinară şi ideologică a unui partid politic, o grupare de oameni care împărtăşesc aceeaşi ideologie, doctrină, programe, iar în centru întotdeauna este omul ! Eu nu am votat niciodată cu Stânga, asta nu înseamnă că nu avem în programul nostru proiecte sociale pentru toţi cei care au cu adevărat probleme de acest gen, oameni cu dizabilităţi, familii la limita subzistenţei, nu cum au implementat conducătorii noştri Legea 416 privind ajutorul social. Aici sunt multe de spus, o pot face mai bine primarii. În România de azi, din păcate, anormalul a devenit normal, iar nonvaloarea a devenit valoare!
Politicienii care s-au succedat la putere în ultimii 25 de ani, au călcat, din păcate, valorile în picioare. Partidele politice (de fapt toţi aceşti politicieni) au făcut politică comercială, nicidecum politică doctrinară şi ideologică, în condiţiile în care stânga a luat măsuri de dreapta, iar partidele de dreapta au luat măsuri de stânga. Până la urmă, cu toţii vin dinainte de 1989, au fost împreună, o parte în CPUN, FSN, după care s-au împărţit, pentru „tort”. Apoi cu toţii, împreună, s-au separat, au guvernat ţara asta, şi se vede cât de prost au făcut-o, ca nişte trădători de ţară şi neam.
Domnule Iulian Badea, cu acordul dvs. voi reveni la aceste aspecte pe parcurs, acum vreau, cu tot respectul pentru cititorii dvs., să trecem la partea întâi şi anume „Lacunele Legii partidelor politice, Legea finanţării partidelor politice şi Legea electorală cu „râsul”, dacă pot să îi spun aşa, de vot uninominal”.
Conform Constituţiei României, Cap.II, Art. 37, alin. (1), (2) si (3) cetăţenii României au „Dreptul de a fi aleşi”, cu specificaţia limitei de vârstă de 23 de ani pentru Camera Deputaţilor şi 33 de ani pentru camera Senatului, mai puţin cei cărora le este interzisă asocierea în partide politice.
Acest drept le-a fost îngrădit, foarte abil, prin legile adoptate în Parlamentul României de către cei pe care i-au votat o parte dintre români, pentru a le reprezenta interesele. Vă voi prezenta argumente în sprijinul afirmaţiilor mele :
Legea 14/2003, legea partidelor politice. După ce înfiintezi un partid politic conform art. 19 şi acesta a fost admis de către Tribunalul Bucureşti şi înregisrat în Registrul partidelor politice, poţi dispărea (poţi fi desfiinţat ca partid) din Registrul partidelor politice dacă :
1) În fiecare an preelectoral partidele nu au reactualizat listele de semnături (25.000 din 18 judeţe, dar nu mai puţin de 700 de semnături/judeţ.). Nu am înţeles, de ce, dacă a fost o dată înfiinţat, de ce mai sunt obligatorii la fiecare patru ani aceste semnături, când ştim cu toţii cum strâng partidele mari semnăturile ( primarii au baza de date, pun consilierii să facă tabelele, restul e simplu de înţeles). Prin această măsura, cu bună ştiinţă, obligă cetăţenii la încălcarea legii.
2) Partidele care nu au desemnat candidaţi în două campanii electorale parlamentare succesive în cel puţin 18 judeţe sunt considerate ca inactive şi pot fi desfiinţate. Aici vin cu o subliniere, şi anume, cum poţi să desemnezi candidaţi, tu ca partid, la Parlament când fiecare candidat trebuie să plătească 3500 lei taxa de participare? De unde aceşti bani, când ei (cei care au condus şi emis asemenea legi) au sărăcit poporul prin măsurile incoerente şi antinaţionale! Mai mult, numai partidele parlamentare sunt finanţate de la buget, adică din banii românilor, plătitori de taxe şi impozite, cele neparlamentare nu sunt finanţate, chiar dacă au consilieri locali. Mai poate, spre exemplu, un tânar de 23 ori 33 de ani, având în vedere lipsa locurilor de munca şi implicit a sumei de 3.500, sa candideze, cine îi dă aceşti bani ?? Oare nu îi este îngrădit un drept constituţional? Să judece cititorii dvs. Eu cred că trebuie neapărat aduse modificări acestei legi.
3) Prin Legea finanţării partidelor politice se finanţează numai partidele politice parlamentare. De ce ? Care au fost criteriile ce au stat la baza hotărârii de a fi finanţate unele partide şi altele nu? Oare cetăţenii Romaniei care fac parte din partidele neparlamentare nu plătesc taxe şi impozite ? Asta nu este discriminare şi îngrădirea dreptului de a fi ales? Cititorii să mă judece şi pe mine şi pe ei, însă, eu, repet, cred ca trebuie aduse modificări imediate la lege.
4) Pragul electoral de 5%, înca o anomalie a celor care au condus şi au emis legi doar pentru ei. Ca să ajungi în Parlament trebuie sa fii într-unul dintre aceste partide mari şi, mai mult, să fii şi potent financiar ca să fii pus pe liste. E de râs şi ştiţi de ce ? Păi să vă spun eu… Aici mai intervine altă anomalie legislativă şi anume „Legea Votului Uninominal”. O porcărie de lege, iniţiată de către parlamentarii care fac parte din grupul infracţional organizat, grup din Parlamentul României şi Guvern. Se vede de departe că legea a fost făcută tot pentru ei. Dacă un partid scoate, spre exemplu, numai doi deputaţi şi un senator, oamenii aceştia (deputaţii şi senatorul), fiind aleşi în colegiile lor cu majoritate de voturi, nu pot merge în Parlament pentru că partidul, pe listele căruia au candidat, nu a depăşit pragul de 5% din voturi sau nu a scos şase deputati şi trei senatori, mai mult decât atât, nici banii de participare, 3.500 lei, nu îi mai primeşti înapoi dacă partidul nu a scos 2%. Nu este oare obstrucţionarea candidatului sau a partidului de a accede în parlament ? Cine şi de ce să mai înfiinţeze un partid dacă lucrurile stau aşa ? Să judece cititorii dvs.
Vreau să mai subliniez un lucru. Cum poţi să fii partid parlamentar dacă nu ai participat la alegerile parlamentare, fac trimitere la UNPR şi la PMP, nu este cumva o încălcare grosolană a legii, las acest aspect ca tema pentru dvs şi cititorii dvs. !…
Dl. Iohannis a promis, în campania electorală, şi sper să se ţină de promisiune, că va cere modificarea acestor legi, dând posibilitatea oamenilor de valoare, cinstiţi, patrioţi şi competenţi, să acceadă în forul legislativ al României. Parlamentul României este un laborator de făcut legi, legi drepte şi corecte, care să dea posibilitatea Guvernului să le pună în valoare, şi asta impune să avem parlamentari pregătiţi şi competenţi, care să reprezinte interesele cetăţenilor şi să nu facă legi la ordinul anumitor grupuri de interese. „O nouă politică, cum spunea dl. Iohannis, nu se poate face cu aceeaşi politicieni, ci cu oameni noi, chiar dacă aceştia nu sunt lăsaţi, din diferite motive, să apară „pe sticla”. Asta trebuie să implementeze viitorul preşedinte al României.
Despre decredibilizarea politicii în România…
Politica este făcută de către oameni, mai mult sau mai putin pregătiţi în aceasta „profesie” ! Voi fi cât se poate de scurt în a prezenta, din punctul meu de vedere, motivele care au dus la această decredibilizare, pentru că este evident.
Cum poţi să mai fii credibil, ca politician, când tu (politicianul), care mai eşti şi de stânga, plăteşti, pentru aţi petrece concediul de odihnă, peste graniţe, mii şi sute de mii de euro, iar românul nu are bani să-şi ia medicamentele necesare, dar să mai şi trăiască decent!. Din categoria asta fac parte toţi cei din politică, atât cei de stânga, cât şi cei de dreapta…
Cum poţi să mai fii credibil când tu, politicianul, care trebuie să emiţi legi drepte şi corecte, pentru ţara ta şi poporul ei, te organizezi în grup infracţional, gaşcă de infractori, şi iei împreună cu colegii tăi, hotărârea de a emite legi de graţiere şi amnistiere a unor cercetaţi, urmăriţi penal şi chiar condamnaţi!. Cum să mai fie credibil omul politic când el e primul care încalcă legea!. Cum să mai fie credibil omul politic, cu funcţie de demnitate publică, când el afirmă, cu un tupeu uriaş, că: „ maşina de vot a lor a funcţionat mai bine ca a noastră”! Cum să mai fie credibil omul politic, având funcţia de preşedinte sau de premier, când apar pe sticlă şi se bălăcăresc, strigându-şi reciproc care a furat mai mult şi care este mai corupt!. Toate aceste lucruri, si nu numai, au dus la decredibilizarea omului politic şi implicit a partidelor politice. De aceea, cu toţii, trebuie să punem umărul şi sa reformăm aceste partide politice mari, care încă se mai află la Putere, partide formate din oameni politici corupţi şi certaţi cu legea. Pentru asanarea acestora, eu am propus introducerea „Votului Obligatoriu”. S-a văzut, de altfel, pe 16 Noiembrie 2014, în turul doi al prezidenţialelor, ce a însemnat ieşirea masivă la vot !… Las cititorii dvs să se pronunţe şi în ceea ce priveste Votul Obligatoriu…
Despre culoarul de dreapta!…
Acest culoar a fost compromis de fiecare dată de către cei interesati pentru a împiedica formarea unui partid puternic, credibil, condus de oameni integri, pe acest culoar. La momentul de faţă, cei care se autointitulează că sunt de dreapta, nu au nimic în comun cu dreapta. Aştept să-mi demonstreze, cu argumente, contrariul. Să luăm, spre exemplu, PNL, PDL, PNŢCD, PMP, şi vom vedea că vorbim doar de partide şi lideri poziţionaţi pe partea dreapta, care nu au nimic în comun cu dreapta, pentru că nu putem să uităm măsurile de stânga luate atunci când au guvernat. Ei nu sunt cu sufletul pe dreapta, pe acest culoar, nu sunt dispuşi să apere valorile dreptei, să pună în centru, la loc central, interesele cetăţeanului. Totul se rezumă la propria căpătuială, a unui lider sau a unui grup, a unei găşti politice sau a alteia.
Vorbim de grupuri transpartinice şi transfrontaliere care nu au nimic în comun cu interesul naţional sau cu valorile si doctrina de dreapta.
Despre jaful generalizat din ultimii 25 de ani !…
Vă aduceţi aminte că în 2008, înainte de alegerile parlamentare, Ioan Talpeş fiind preşedintele Uniunii Populare Social Creştine, a ieşit pe posturile de televiziune şi a avertizat că ar fi indicat să fim mult mai atenţi la modul cum cheltuim banii publici, făcea referire directă la guvern. Pentru că în SUA, sublinia domnia sa, sistemul bancar se zdruncina din temelii, iar criza economică era iminentă şi poate lovi şi Europa. Aduceţi-vă aminte că, în acele zile, premierul de atunci Călin Popescu Tăriceanu a ieşit la televiziune şi ironic a spus că unora le cam place să se audă la televizor şi să spună lucruri la care nu se pricep, subliniind foarte clar că „Economia României duduie”, el injectând, în realitate, bani la primarii pentru câştiguri electorale (pomeni electorale). Ce a urmat după aceea se ştie, iar domnul Talpeş a avut dreptate! A mai avut dreptate şi atunci când a cerut statului prin instituţiile abilitate, să facă publice listele deponenţilor din băncile străine, Germania având toate infomaţiile în acest sens…
Astăzi ne aflăm în situaţia de a ne întreba, cum de s-a putut ajunge la un asemenea jaf naţional. Totul a început în 90-92, când cu toţii, cei care conduceau ţara, au adoptat o lege prin care toată bogăţia ţării, fabrici, uzine, zăcăminte, terenuri etc, au trecut-o în Fondul Proprietăţii de Stat, FPS. De ce ? Foarte simplu, să o poată vinde pe bucăţi şi privatiza !…
A urmat guvernarea anilor 2000 – 2004, când lucrurile au fost mai evidente în acest sens, iar „strategia” jafului continuă până astăzi. Cine sunt cei care au făcut acest jaf ? După 25 de ani cred ca trebuie sa încheiem acest ciclu şi să se dea cărţile pe faţă, Justiţia să-şi facă treaba. Politicienii care au fost la putere au făcut acest jaf . Să le luăm pe rând: avem contractul păgubos semnat, între 2000 şi 2004, pentru construirea autostrăzii Transilvania, Sidex Galaţi (MITTAL), ALRO, Romcim. Avem dosare penale în curs: Microsoft unde sunt implicati prim-miniştri, miniştri, secretari de stat, parlamentari, oameni de afaceri; dosarul EADS cu aceleaşi nume grele implicate ca şi în cazul Microsoft. Ce să mai spunem despre dosarul retrocedărilor în care, de asemenea, sunt implicati politicieni de vârf, dosarul privind despăgubirile de la ANRP, Loteria Română, dosarul ICA etc- care s-a lăsat cu arestări şi condamnări- iar lista este prea lungă pentru a fi redată integral.
Despre ce vorbim domnule Badea ? Despre decredibilizarea politicienilor şi acest jaf generalizat !? Despre corupţie şi corupţi ? În cine să mai avem încredere când cei care trebuiau să respecte legea, cei care ne cereau nouă să respectăm legea, cei care ne promiteau, în campanii, că o sa „trăim bine”, cei care trebuiau să aibă grija de ţara asta şi poporul ei, sunt tocmai cei care au încălcat legea. Ei sunt cei care sunt condamnaţi pentru fapte de corupţie, tocmai ei sunt cei care au vândut ţara şi pe noi… TOCMAI EI SUNT TRĂDĂTORI DE ŢARĂ ŞI NEAM.
Ei ar trebui să fie judecaţi pentru înaltă trădare şi genocid şi… să vină unul şi să spună că nu am dreptate. Cu ce a greşit poporul asta de a trebuit să fie batjocorit în asemenea hal ?
Avem o ţară frumoasă şi bogată, cu toate formele de relief, iar poporul acesta ar trebui să trăiască în armonie şi bunăstare !
Aşa să ne ajute Dumnezeu şi să ne binecuvânteze !…
(Va urma)
Un interviu de Iulian Badea
Partea a treia a interviului cu liderul UPSC, Stelian Sima, va apărea vineri pe site-ul cotidianului Cronica Română.