Soţul Andreei Paul Vass, acuzat că încasează bani de la ANRP

0

Deputatul PNL Andreea Paul Vass e acuzată de senatorul Valer Marian că a încasat sume mari de bani de pe urma evaluărilor dispuse de ANRP. Soțul deputatei deține o societate de evaluatorii care, din 2007, colaborează cu Agenția Națională a Restituirea Proprietăților. Anul trecut, firma Romcontrol a declarat peste 50 de contracte cu instituții de statului.

Într-o interpelare parlamentară către premierul Victor Ponta, senatorul Valer Marian afirmă că, potrivit unor informații furnizate de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), „în perioada 2009 – 2012, în care cea mai mare parte funcția de președinte al ANRP a fost deținută de doamna Crinuța Dumitrean, anchetată de DNA și arestată recent de ÎCCJ pentru fapte de corupție, firma SC Romcontrol SA București a încasat cea mai mare suma de bani de la ANRP, pentru evaluări efectuate în dosare de retrocedare, dintre cei 115 evaluatori acreditați (persoane fizice sau persoane juridice). Mai exact, SC Romcontrol SA a încasat circa 1/7 din totalul sumei achitate evaluatorilor acreditați, în baza unui contract cadru încheiat în anul 2007”, se arată în interpelarea lui Marian Valer, potrivit evz.ro.

„În perioada susmenționată, la SC Romcontrol SA au avut calitatea de acționari principali și de administratori soțul actualului deputat Andreea Paul (prim-vicepreședinte al PDL, partid care a promovat-o în funcția de președinte al ANRP pe doamna Crinuța Dumitrean), tatăl acesteia și fratele acestuia. În aceeași perioadă, doamna Andreea Paul a deținut funcțiile de consilier al fostului consilier prezidențial Theodor Stolojan și de consilier pe probleme economice al foștilor prim-miniștri PDL Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu. Actualmente, conform unor surse din PNL, doamna Andreea Paul aspiră să devină consilier pe probleme economice al președintelui ales Klaus Iohannis sau să propună în această funcție un apropiat al său”, se mai arată în documentul senatorului.

Mai mult, politicianul cere premierului să facă verificări dacă plățile au fost efectuate conform actelor normative în vigoare. „Totodată, solicit să-mi comunicați numele persoanelor fizice și denumirea persoanelor juridice în dosarele cărora a efectuat evaluări SC Romcontrol SA, precum și dacă vreuna din acestea a beneficiat de servicii de reprezentare și de asistență juridică din partea Cabinetului de avocatură Vass Iulia-Erszebet (sora doamnei Andreea Paul)„ cere în interpelare senatorul Valer Marian.

Potrivit declarații de avere a deputatului liberal, firm asoțului, Romcontrol avea în derulare 55 de contracte de servicii cu diverse instituții de stat sau unde acționar este statul. Valoarea acestor contracte este între 990.000 de lei (semnat cu Hidroelectrica) și 806 de lei semnat cu o subdiviziune a regionalei CFR Galați. Ca director general, Cristian Paul a încasat anul trecut un salariu de la Romcontrol de 94.000 de lei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.